Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα

Όλη η εγκύκλιος για τις 120 δόσεις στα ασφαλιστικά ταμεία

κοινωνικό μέρισμα 2018

Στη Διαύγεια “ανέβηκε” τη Δευτέρα (12.02.2018) η εγκύκλιος για τη ρύθμιση οφειλών στα ασφαλιστικά ταμεία. Δείτε αναλυτικά ποιους αφορούν οι 120 δόσεις.

Η εγκύκλιος για τη ρύθμιση χρεών στα ασφαλιστικά ταμεία σε 120 δόσεις υπογράφει ο υφυπουργός Εργασίας, Τάσος Πετρόπουλος. Αφορά σε χρέη έως 50.000€.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κάνουν την ηλεκτρονική αίτηση στη σελίδα www.keyd.gov.gr, της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους. Οι αιτήσεις γίνονται από 05/02/2018 έως 31/12/2018.

Τι προβλέπει η εγκύκλιος για τις 120 δόσεις

– Ορίζει ρητά ότι αίτηση για ρύθμιση μπορούν να υποβάλουν και οι αγρότες, καθώς και όσοι έχουν υποχρέωση καταβολής εισφορών ως αυτοαπασχολούμενοι, ανεξαρτήτως αν θεωρείται ότι δεν ασκούν, κατά τα τυπικά κριτήρια, επιχειρηματική δραστηριότητα (π.χ. ανταποκριτές ξένου Τύπου).

– Διευκρινίζει ότι ρυθμίζονται και τα πρόστιμα των φορέων κοινωνικής ασφάλισης που υπάγονται στην έννοια της βασικής οφειλής, σύμφωνα με τη νομοθεσία.

– Ορίζει τη διαδικασία υποβολής της αίτησης, μέσω της ιστοσελίδας της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους.

– Επιτρέπει τη ρύθμιση οφειλών που αμφισβητούνται δικαστικά από τον οφειλέτη. Με αυτόν τον τρόπο, οι οφειλέτες αποφεύγουν επιπλέον επιβαρύνσεις.

Δείτε εδώ ΟΛΗ την εγκύκλιο για τις 120 δόσεις

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις