Ελλάδα

ΟΛΜΕ: Συγκέντρωση την Παρασκευή έξω από το ΣτΕ

Στο Ανώτατο Δικαστήριο εκδικάζεται η προσφυγή των καθηγητών κατά της απόφασης της κυβέρνησης για την επιστράτευσή τους.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Για «κατάχρηση εξουσίας» κατηγόρησαν την κυβέρνηση τα μέλη του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ με αφορμή την επιστράτευση των εκπαιδευτικών. Το πρωι της Παρασκευής, εκδικάζεται στο Συμβούλιο της Επικρατείας η προσφυγή της Ομοσπονδίας, κατά της απόφασης της κυβέρνησης για την επιστράτευση των καθηγητών.

Τα μέλη της διοίκησης της Ομοσπονδίας καλούν τους εκπαιδευτικούς σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 9.30 το πρωί έξω από το Ανώτατο Δικαστήριο στην οδό Πανεπιστημίου.

Όπως υποστήριξαν σε συνέντευξη τύπου οι καθηγητές και οι νομικοί εκπρόσωποι τους, «δεν συνέτρεχε κανένας λόγος δημοσίου συμφέροντος για την επιστράτευση του κλάδου, αλλά η κυβέρνηση ήθελε απλά να περάσει ένα μήνυμα».

«Εάν η απεργία της ΟΛΜΕ απειλούσε την ψυχική υγεία των παιδιών, τότε τι να πούμε για τα εξτρεμιστικά δύσκολα θέματα των εφετινών εξετάσεων» τόνισε ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Νίκος Παπαχρήστου, ο οποίος διερωτήθηκε «εάν στόχος είναι η απαξίωση του θεσμού των πανελλαδικών εξετάσεων». Στη συνέχεια μίλησε για «αδιανόητη απουσία διαλόγου από την πλευρά του υπουργείου Παιδείας» και πρόσθεσε ότι δεν υπήρξε καμία ενημέρωση προς τους καθηγητές για το περιεχόμενο του τελικού προεδρικού διατάγματος για τις αποσπάσεις και μετακινήσεις εκπαιδευτικών.

Η ΟΛΜΕ κάλεσε την κυβέρνηση να μην νομοθετήσει τίποτα μέσα στο καλοκαίρι και ανακοίνωσε ότι σχεδιάζεται νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας, την ερχόμενη Τετάρτη, 12 του μήνα έξω από το υπουργείο Παιδείας.

Τέλος, ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Ν. Παπαχρήστου εξέφρασε την ανησυχία του προεδρείου της Ομοσπονδίας, για πιθανές απολύσεις καθηγητών την ερχόμενη σχολική χρονιά, ιδίως στους τομείς της φυσικής αγωγής και πληροφορικής. Μάλιστα δεν παρέλειψε να τονίσει ότι τον Σεπτέμβριο θα είναι εκρηκτική η κατάσταση στα σχολεία και από άποψη κενών σε καθηγητές, αλλά και από άποψης υλικοτεχνικής υποδομής (ελλείψεις σε αναλώσιμα, πετρέλαιο κλπ).

Διαβάστε

ΟΛΜΕ: “Ο Σεπτέμβρης θα είναι πολύ θερμός” – Τι λέει για την κατανομή του δυναμικού των εκπαιδευτικών

Πανελλήνιες 2013: Καταγγελίες της ΟΛΜΕ για τις πανελλαδικές εξετάσεις!

Υπαναχώρησε η ΟΛΜΕ μπροστά στην επιστράτευση – Χωρίς απεργία αρχίζουν αύριο οι πανελλαδικές!

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Σεισμός στα Κύθηρα μεγέθους 4,4 Ρίχτερ
Σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, ο σεισμός είχε επίκεντρο 98 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά των Κυθήρων, με εστιακό βάθος 17,5 χιλιόμετρα
Σεισμός στα Κύθηρα μεγέθους 4,4 Ρίχτερ
Φωτιά στο Καλαπόδι Φθιώτιδας – Σηκώθηκαν 9 αεροπλάνα και 2 ελικόπτερα, μήνυμα του 112 «παραμείνετε σε ετοιμότητα»
Στο σημείο έσπευσαν και επιχειρούν 56 πυροσβέστες με τρεις ομάδες πεζοπόρων της 4ης ΕΜΟΔΕ και 16 οχήματα ενώ ρίψεις νερού πραγματοποιούνται από 11 εναέρια μέσα
Πυροσβεστικό ελικόπτερο
Ανανεώθηκε πριν 30 λεπτά
Το σημάδι που προειδοποίησε για την καταστροφή στα Πετράλωνα - Το πρώτο κενό μεταξύ των πολυκατοικιών πριν την κατάρρευση
Στη φωτογραφία που παρουσιάζει το newsit.gr, τα δύο κτίρια, στα ψηλότερα σημεία τους, απέχουν πλέον περισσότερο από 30 εκατοστά και, όσο περνούν οι ώρες, η απόσταση αυτή μεγαλώνει όλο και περισσότερο
Πετράλωνα: Το σημάδι που προειδοποίησε για την καταστροφή – Το πρώτο κενό μεταξύ των πολυκατοικιών πριν την κατάρρευση