Σάββατο, 27 Απρ.
17oC Αθήνα

Ολόκληρη η απολογία του τράπερ Don Leon – Αρνείται ότι πυροβόλησε τους αστυνομικούς

Ολόκληρη η απολογία του τράπερ Don Leon – Αρνείται ότι πυροβόλησε τους αστυνομικούς

Ολόκληρη την απολογία του τράπερ Don Leon στον ανακριτή αποκαλύπτει το newsit.gr, που μέσα από χιλιάδες λέξεις προσπαθεί να από τη μια να δικαιολόγησει την εμπλοκή του στην υπόθεση με τα ΑΤΜ και από την άλλη να δείξει ότι είναι ένας κακοποιός που σέβεται την ανθρώπινη ζωή και χτυπά μόνο τράπεζες που τα χρήματα είναι ασφαλισμένα.

Ο τράπερ παραδέχεται μόνο την συμμετοχή του στην τελευταία επίθεση σε ΑΤΜ στην Ερμιόνη, αρνείται ότι είναι ο ληστής που σήκωσε το όπλο και πυροβόλησε τους αστυνομικούς στο Αίγιο, ενώ «βάζει μπροστά» ακόμα και τα ανήλικα παιδιά του για να αποφύγει την προφυλάκιση.

«Θέλω να διευκρινίσω χωρίς να θεωρηθεί ότι αυτό αποτελεί προσπάθεια να μειώσω την απαξία των πράξεών μου, πως η συμμετοχή μου θα περιοριστεί μόνο σε ότι αφορά εκρήξεις σε ΑΤΜ τραπεζών ότι ποτέ δεν θα διακινδύνευα την υγεία και την σωματική ακεραιότητα ενός αθώου πολίτη, γι’ αυτό και η πράξη στην οποία συμμετείχα σε αυτήν την δικογραφία όπως και στην προηγούμενη τελούνταν συγκεκριμένες ώρες και σε απομακρυσμένα σημεία ώστε να μην υπάρχουν άνθρωποι, ποτέ δεν θα έμπαινα στο σπίτι κάποιου που ζει με την οικογένειά του για να τελέσω την οποιαδήποτε ληστεία γνωρίζοντας ότι τα χρήματα των τραπεζών είναι ασφαλισμένα και επομένως θα επιστραφούν όπως και το ότι τα αμάξια που εκλάπησαν ήταν ασφαλισμένα και οι ιδιοκτήτες τους θα αποζημιώνονταν», αναφέρει χαρακτηριστικά στην απολογία του.

Τελικά δεν κατάφερε να πείσει εισαγγελέα και ανακριτή και πήρε το δρόμο για τις φυλακές.

Στη συνέχεια μιλάει για την τελευταία επίθεση της συμμορίας: «Η περίπτωση για την οποία αποδέχομαι την εμπλοκή μου αφορά στην έκρηξη που έλαβε χώρα την 02/12/2023 και ώρα 04:30 στο ΑΤΜ της Εθνικής Τράπεζας το οποίο βρισκόταν εγκατεστημένο στην πρόσοψη του καταστήματος επί της συμβολής της Επαρχιακής Οδού Κρανιδίου – Ερμιόνης και της Επαρχιακής Οδού Ερμιόνης-Γαλατά στην Ερμιόνη Αργολίδας.

Ο βασικός μου ρόλος και πρωταρχικός μου σκοπός ήταν να διασφαλίσω ότι δεν θα κινδυνεύσει η ανθρώπινη ζωή και η ακεραιότητα κανενός ανθρώπου γι’ αυτό και όπως αποδεικνύεται από την κατάθεση της κυρίας η οποία μένει σε διαμέρισμα πάνω από την επιχείρηση, όταν κάποια στιγμή της παρουσίας μου στο σημείο βγήκε στο μπαλκόνι για να δει τι συμβαίνει καθώς άκουγε θόρυβο ήμουν αυτός που της είπε “Όλα καλά, μπείτε μέσα θα γίνει ζημιά”.

Θέλοντας λοιπόν να την προστατεύσω της είπα να μπει μέσα στο σπίτι καθώς θα λάμβανε χώρα η έκρηξη διαβεβαιώνοντας ότι εκείνη την στιγμή δεν θα κινδυνεύσει καμία ανθρώπινη ζωή και καμία περιουσία ανθρώπου. Γι’ αυτό και όπως αποδεικνύεται δεν τραυματίστηκε κανένας άνθρωπος από αυτήν την πράξη μου και δεν προκλήθηκε καμία ζημία στο συγκεκριμένο σπίτι γιατί ακριβώς η έκρηξη ήταν άκρως ελεγχόμενη.

Περαιτέρω, όπως καταθέτει έτερη μάρτυρας: «Μέσα στο αυτοκίνητο υπήρχαν όλα τα έγγραφα του αυτοκινήτου» καθώς δεν θέλαμε οι ζημιές που είχαν προκληθεί στο αυτοκίνητο να πληρωθούν από τους ιδιοκτήτες αλλά να μπορούν να αποζημιωθούν από τις ασφαλιστικές εταιρείες, και γενικότερα θέλαμε να υπάρχει η μικρότερη δυνατή ταλαιπωρία στους ιδιοκτήτες των οχημάτων.

Όσον αφορά στην περίπτωση της απόπειρας διάρρηξης που έλαβε χώρα στα Λουτρά Ωραίας Ελένης Κορινθίας την 22/09/2023 και ώρα 03:47, στην 2η περίπτωση της έκρηξης που έλαβε χώρα στο Πεταλίδι την 04/10/2023 και ώρα 03:30 και στην 3η περίπτωση της διάρρηξης με έκρηξη που έλαβε χώρα στην Ανδραβίδα την 06/10/2023 και ώρα 03:20, την 5η περίπτωση της διάρρηξης με έκρηξη που έλαβε χώρα στο Λούρο Πρέβεζας την 07/11/2023 και ώρα 03:15 και στην συνέχεια στην 6η περίπτωση της απόπειρας διάρρηξης που έλαβε χώρα στην παραλιακή οδό Πάλαιρου Αιτωλοακαρνανίας και ώρα 04:21, αρνούμαι την οιανδήποτε εμπλοκή μου στα αξιόποινες συμπεριφορές που έλαβαν χώρα στις περιπτώσεις αυτές, γεγονός που αποδεικνύεται από τα κάτωθι στοιχεία: Η απουσία γενετικού μου υλικού και αποτυπωμάτων μου από τα κατασχεθέντα πειστήρια στους χώρους των εκρήξεων και των χρησιμοποιούμενων οχημάτων, η παντελής απουσία μου από το σύνολο του βιντεοληπτικού υλικού. Από την επισκόπηση του βιντεοληπτικού υλικού και για τις πέντε περιπτώσεις και λόγω του ντυσίματος (ολόσωμη φόρμα) και των καλυμμένων χαρακτηριστικών των δραστών καθίσταται αδύνατη η εξακρίβωση των δραστών. Η απουσία όπλων, εκρηκτικών υλών, χρημάτων από την έκθεση κατ’ οίκον έρευνας στην οικία μου.

Όσον αφορά στα Λουτρά Ελένης και στο Πεταλίδι, σύμφωνα με τους μάρτυρες, προκύπτει η κατοχή όπλου από τους δράστες, ειδικότερα σύμφωνα με την από 22/09/2023 έκθεση ένορκης εξέτασης μάρτυρα του εθελοντή φύλακα στα Λουτρά Ελένης καταθέτει: “σήκωσε προς τον ουρανό ένα όπλο τύπου πιστόλι”, ενώ στην 2η περίπτωση στο Πεταλίδι στην από 04/10/2023 έκθεση ένορκης εξέτασης μάρτυρα του Πετρόπουλου Αδαμάντιου καταθέτει: «κρατούσε πιστόλι».

Aντιθέτως με τα όσα καταθέτουν οι μάρτυρες, στην από 02/12/2023 έκθεση κατ’ οίκον έρευνας και κατάσχεσης που έλαβε χώρα στην οικία μου δεν βρέθηκε κανένα όπλο. Επιπλέον δεν βρέθηκε καμία εκρηκτική ύλη, ούτε καν χρήματα, ύποπτα καλώδια, πολλαπλές συσκευές, κλεπτικά μηχανήματα και εργαλεία που να υποδεικνύουν ότι εγώ με οποιονδήποτε τρόπο θα μπορούσα να έχω εμπλοκή στις συγκεκριμένες περιπτώσεις».

Απόπειρα ανθρωποκτονίας

Στην συνέχεια περνάει στην περίπτωση στο Αίγιο όπου αντιμετωπίζει την κατηγορία της «Απόπειρα διάρρηξης και απόπειρα ανθρωποκτονίας».

Λέει χαρακτηριστικά «αρνούμαι κατηγορηματικά την εμπλοκή μου. Η απουσία μου από την αποδιδόμενη σε εμένα συγκεκριμένη πράξη αποδεικνύεται από τα: Το συγκλονιστικότερο στοιχείο όλων που αποδεικνύει την πλήρη απουσία μου από το Αίγιο είναι η φωτογραφία που σας προσκομίζω από το προφίλ του γιού μου στην ειδική εφαρμογή «messenger» και αποδεικνύει ότι την 13/10/2023 και ώρα 14:49 και την 14/10/2023 και ώρα 21:47 μιλάω από το κινητό μου με βιντεοκλήση στην εν λόγω εφαρμογή με τον γιο μου ενώ βρίσκομαι στο σπίτι μου στον Πειραιά, ενώ σύμφωνα με το διαβιβαστικό της Αστυνομίας στην σελίδα 45 αναφέρεται ότι κατά το χρονικό διάστημα από την 17:00 της 13/10/2023 έως την 09:00 ώρα της 14/10/2023 οι δράστες διέρρηξαν το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και αφαίρεσαν τον πομποδέκτη και κατά το χρονικό διάστημα από τις 21:30 ώρα της 13/10/2023 έως την 06:30 της 14/10/2023 δράστες αφαίρεσαν το όχημα ΙΧ Ford Kuga όπου ήταν σταθμευμένο στην οδό Πλάτωνος αρ.46 στο Αίγιο και στην συνέχεια προχώρησαν και στην απόπειρα διάρρηξης του ΑΤΜ.

Συνεπώς δεν μπορεί να είμαι εγώ ανάμεσα στους δράστες αυτούς στο Αίγιο καθώς εφόσον είχα ανοιχτό το κινητό μου τηλέφωνο και τα δεδομένα μου για να επικοινωνήσω με τον γιο μου και την 13/10/2023 και την 14/10/2023 και εφόσον η τηλεφωνική μου σύνδεση παρακολουθούνταν συνεχώς, σίγουρα θα εξέπεμπε το σήμα μου σε κεραία πλησίον του Αίγιου κάτι το οποίο δεν προέκυψε σε καμία περίπτωση από την έκθεση απομαγνητοφώνησης της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, γεγονός που αποδεικνύει την απουσία μου από το εν λόγω σημείο!

Κατά την εξερεύνηση που έγινε στο ΑΤΜ της Εθνικής Τράπεζας δεν βρέθηκαν αποτυπώματα κατάλληλα για παραβολή. Από την επισκόπηση του βιντεοληπτικού υλικού απεικονίζεται άτομο δράστης ο οποίος φοράει λευκή στολή με μαύρα παπούτσια, μαύρα γάντια ο οποίος φαίνεται να παίρνει τον πυροσβεστήρα και να τον κουβαλάει ο οποίος είναι εμφανώς εύσωμος με χαρακτηριστικά «φουσκωμένη» κοιλιά, γεγονός που αποδεικνύει ότι σε καμία περίπτωση αφενός δεν μπορεί να είμαι εγώ, αφετέρου δεν ομοιάζει με κανέναν από τους συγκατηγορούμενους μου άρα πρόκειται για μέλος έτερης σπείρας!

Εξάλλου το πλέον συγκλονιστικό είναι ότι από την από 19/10/2023 έκθεση ένορκης εξέτασης του μάρτυρα Αστυνομικού που καταθέτει για την απόπειρα διάρρηξης στο Αίγιο, προκύπτει η ακινητοποίηση ατόμου με όχημα στο οποίο βρέθηκε εκρηκτικός μηχανισμός, ο οποίος δεν είναι καν κατηγορούμενος στην συγκεκριμένη δικογραφία.

Επιπλέον, όπως αποδεικνύεται από την σελίδα 27 του Διαβιβαστικού Αστυνομίας, στην κατοχή του κατηγορούμενου βρέθηκαν ίδιου τύπου και απόχρωσης γάντια που φορούσε Δράστης της παρούσης περίπτωσης, πέρα όμως από το γεγονός ότι τα γάντια αυτά είναι τα κλασσικά συνηθισμένα γάντια μηχανής που οποιοσδήποτε οδηγεί μηχανή είναι υποχρεωτικό για λόγους ασφαλείας να τα φοράει και να τα φέρει πάνω του (συμπεριλαμβανομένου εμού) δεν μπορούν να αποτελούν το μοναδικό ταυτοποιητικό στοιχείο της παρουσίας μου στο σημείο.

Από την έκθεση απομαγνητοφώνησης ψηφιακών δίσκων, αποδεικνύεται ότι εγώ δεν είχα καμία τηλεφωνική επικοινωνία με κανέναν από τους συγκατηγορούμενους μου αλλά και με τρίτο που να αποδεικνύουν την συμμετοχή μου στην εν λόγω πράξη. Δεν μπορεί άλλωστε να σταθεί στην δοκιμασία της λογικής το επιχείρημα εγώ να είμαι αυτός που πυροβολεί στην θέα των αστυνομικών στην περίπτωση στο Αίγιο, αυτός που κρατάει το όπλο στην περίπτωση στο Πεταλίδι μπροστά σε έναν απλό πολίτη, αυτός ο οποίος σηκώνει το πιστόλι στον ουρανό στην περίπτωση της απόπειρας διάρρηξης στα Λουτρά Ωραίας Ελένης Κορινθίας, ενώ στην υπόθεση στην Ερμιόνη στην οποία συνελήφθην στα πλαίσια του αυτοφώρου είμαι αυτός που φροντίζω να μην τραυματιστεί η γυναίκα που βρίσκεται στο σπίτι της μαζί με τον σύζυγό της και βγαίνει στα μπαλκόνι να δει τι συμβαίνει ηρεμώντας την και λέγοντάς της ότι όλα είναι καλά και να μπει μέσα επειδή θα προκληθεί ζημιά. Δεν μπορεί λοιπόν μέσα σε τρείς μήνες να μεταμορφώνομαι από έναν στυγνό πυροβολητή σε έναν ευαίσθητο άνθρωπο”.

Πατέρας και μουσικός

Τέλος για να ζητήσει να μην προφυλακιστυεί περιγράφει την προσωπική του ιστορία: «Είμαι πατέρας δύο παιδιών από την πρώτη μου σχέση. Περαιτέρω, από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της υπό κρίσης υπόθεσης με την τεράστια δημοσιότητα που έλαβε αυτή για το πρόσωπο μου, λόγω της καλλιτεχνικής μου ιδιότητας, αποκλείουν και στον πλέον δύσπιστο, τη σκέψη ότι θα μπορούσα εκ νέου να τελέσω νέα αδικήματα, ακόμη και αν το σκεφτόμουν που ούτε καν το διανοούμαι πλέον, μιας και όλη μου η στάση φανερώνει τουλάχιστον την εκ των υστέρων συνειδητοποίηση του λάθους μου.

Ο βασικός λόγος που θέλω να μου δώσετε μια δεύτερη ευκαιρία είναι τα παιδιά μου και κυρίως ο οκτάχρονος γιος μου, ο οποίος αντιμετωπίζει προβλήματα στην ψυχολογία του. Ήδη από τον Μάρτιο του 2021 είχαμε ξεκινήσει με την μητέρα του να τον πηγαίνουμε στο Κέντρο Ειδικών Θεραπειών, όπου και μέχρι σήμερα παρακολουθεί τακτικό πρόγραμμα συνεδριών ψυχοθεραπείας.

Από την πρώτη μέρα ο γιος μου μιλάει ελεύθερα και με αγάπη για την οικογένεια του. Το διαζύγιο των γονιών του το έχει αποδεχτεί. Ως βασική επιβάρυνση που του δημιουργεί εσωτερική πίεση φαίνεται να είναι τα “πολλά σπίτια” (του μπαμπά, της μαμάς, των παππούδων) που μένει, αλλά παντού νιώθει επιθυμητός. Από τις περιγραφές του βγαίνει συμπέρασμα ότι έχει συναισθηματικές δυσκολίες στο σχολείο και στο σπίτι. Λεν μπορεί να επικοινωνήσει αποτελεσματικά με τους άλλους και δυσκολεύεται να εκφράσει ελεύθερα τις σκέψεις του και να διαχειριστεί τα συναισθήματά του, έχει χαμηλή αυτοεκτίμηση. Παράλληλα αξιολογήθηκε για το άγχος, οι μετρήσεις οδήγησαν στο συμπέρασμα υψηλού επιπέδου άγχους.

Τον τελευταίο καιρό τα συναισθήματα του γιο μου είναι περισσότερο αρνητικά, νιώθει θλιμμένος, κακοδιάθετος, τρομαγμένος, λίγες είναι οι στιγμές που βιώνει χαλάρωση και χαρά. Ως βασικό πρόβλημα που του δημιουργεί εσωτερική δυσφορία από την αργή της σχολικής χρονιάς αναφέρει έντονη ανάγκη για επικοινωνία με τον πατέρα του. Συχνά γινόταν άκαμπτος στη συζήτηση και δάκρυζε όταν μιλούσε για τον πατέρα του. Με απελπισία έλεγε: Πότε θα έρθει επιτέλους ο μπαμπάς…».

Η νομική άποψη

Η δικηγόρος του τράπερ, κ. Βάσω Πανταζή, επισημαίνει στο newsit.gr πως: «Ο εντολέας μου απεδέχθη την εμπλοκή του σε μία από τις φερόμενες πράξεις, για τις οποίες κατηγορείται, αυτή της κλοπής του ATM στην Ερμιόνη. Με αποδεικτικά στοιχεία αδιάσειστα, προσπαθήσαμε να αποδείξουμε ότι δεν ήταν καν στις υπόλοιπες πράξεις ούτε σαν φυσική παρουσία. Στη δε υπόθεση του Αιγίου για την οποία έγινε αναβάθμιση του κατηγορητηρίου σε απόπειρα να ανθρωποκτονίας σε βάρος δύο αστυνομικών, με έγγραφα που προσκομίσαμε αποδείξαμε ότι ο εντολέας μου βρισκόταν στην περιοχή του Πειραιά.

Παραλλήλως και ένορκη εξέταση αστυνομικού οργάνου το οποίο ανεφέρθη στην σύλληψη ενός άλλου ατόμου ο οποίος κατείχε εκρηκτικά στο αυτοκίνητο του στο πλαίσιο της της έρευνας για την πράξη της έκρηξης. Ο εντολέας μου είναι πολύ απογοητευμένος από την εμπλοκή του, με την έννοια ότι είναι πολύ απογοητευμένος απο τον εαυτό του, έχει στεναχωρήσει τους ανθρώπους που τον αγαπούν. Στο παρόν δικονομικό στάδιο κρατήθηκε προσωρινά, η υπόθεση παραμένει στην ανάκριση και ευελπιστούμε μελλοντικά σε μια καλύτερη δικονομικά μεταχείριση».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις