Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Ομογενής ιερέας στο newsit.gr: Μου έδιναν 20% πιθανότητες να ζήσω από τον κορονοϊό

Ομογενής ιερέας στο newsit.gr: Μου έδιναν 20% πιθανότητες να ζήσω από τον κορονοϊό

Την ώρα που οι γιατροί έδιναν στην οικογένεια του 20% πιθανότητες να ζήσει και εκείνον να βρίσκεται σε καταστολή στην εντατική του νοσοκομείου Holy Name στο New Jersey χτυπημένος βαριά από τον κορονοϊό, εκείνος τα κατάφερε και βγήκε νικητής.

Ο πατέρας Χρήστος Παππάς πρωτοπρεσβύτερος της εκκλησίας Αναλήψεως του Κυρίου στην πόλη Fairview, μιλά στο newsit.gr και περιγράφει τις δύσκολες στιγμές που βίωσε από την ημέρα που εμφανίστηκαν τα πρώτα κιόλας συμπτώματα του κορονοϊού, μέχρι την δύσπνοια που τον οδήγησε στην εντατική του νοσοκομείου.

«Αρχικά είχα πυρετό και βήχα. Ειδοποίησα αμέσως τον γιατρό μου τον ενημέρωσα και μου έδωσε τις πρώτες οδηγίες. Όταν δεν αισθάνθηκα καλά πήγα στο νοσοκομείο. Πιο πολύ ήταν η δύσπνοια που με οδήγησε εκεί. Πυρετό έφτασα μέχρι 39, αλλά η δύσπνοια ήταν το μεγαλύτερο πρόβλημα για μένα. Έτσι στο νοσοκομείο με διασωλήνωσαν στην εντατική, όπου παρέμεινα εκεί για δέκα μέρες σε καταστολή. Μετά σταδιακά άρχισαν να με ξυπνούν μέχρι που συνήλθα, αλλά παρέμεινα για άλλες δέκα μέρες στο δωμάτιο του νοσοκομείο, ενώ βγήκα την Κυριακή του Πάσχα το απόγευμα. Από τότε αναρρώνω στο σπίτι, όπου έχω εντολή να παραμείνω για άλλες δυο εβδομάδες», αναφέρει ο δραστήριος ιερέας.

Και προσθέτει: «Για τις δέκα μέρες που βρισκόμουν σε καταστολή όλες τις αποφάσεις τις έπαιρνε η πρεσβυτέρα μου, η οποία έδινε την μάχη μαζί μ έμενα. Όπως με πληροφόρησαν μου έδωσαν κάποια φάρμακα για ελονοσία και Ebola για την φλεγμονή στους πνεύμονες και τα όργανα».

Για την κρισιμότητα της κατάστασης του τον ενημέρωσε ένα γιατρός του νοσοκομείου Holy Name.

«Όταν συνήλθα ήρθε ένας φίλος γιατρός και εκείνος μου μίλησε για την δυσκολία της δικής μου περίπτωσης και πως είχα λίγες πιθανότητες για να ζήσω περίπου 20%, γι’ αυτό τώρα πιστεύω πως με την βοήθεια του Θεού τελικά κατάφερα και ξεπέρασα το πρόβλημα. Όλοι μου έστειλαν μηνύματα συμπαράστασης οι Έλληνες της ομογένειας, οι φίλοι μου, μου έλεγαν πως προσεύχονταν συνεχώς για μένα, γι αυτό πιστεύω πως η αγάπη αυτή με έφερε και πάλι στη ζωή. Τώρα θα μείνω 15 μέρες στο σπίτι, μετά θα κάνω κάποιες εξετάσεις κι με την βοήθεια του Θεού θα επανέλθω στα καθήκοντα μου. Από 1η Απριλίου ταλαιπωρούμαι με την υγεία μου εξαιτίας του ιού».

Μετά την δύσκολη μάχη με τον κορονοϊό, ο πατέρας Χρήστος Παππάς συμβουλεύει:

«Είναι ένας σοβαρός ιός και χρειάζεται προσοχή. Ακούω τον κάθε ένα να λέει τα δικά του σχετικά με την αρρώστια όμως δεν ισχύουν. Μόνο όσοι χτυπηθήκαμε βαριά ξέρουμε τι πάει να πει περιπέτεια. Αν και εγώ πρόσεχα πάρα πολύ, ωστόσο κόλλησα χωρίς να ξέρω πως και γιατί. Κυκλοφορούσα μ’ ένα οινόπνευμα στην τσέπη και όμως κόλλησα. Είναι ένας ιός, που κολλάει από το πουθενά, δεν ξέρεις από που. Ευτυχώς αναρρώνω καλά, έχω ξεκινήσει να περπατάω, ενώ όταν έχει ήλιο βγαίνω για λίγο».

Σχετικά με τον κορονοϊό σε Ελλάδα και Αμερική:

«Παρακολουθώ την Ελλάδα και πραγματικά ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας έκανε σπουδαία δουλειά. Εμείς εδώ στην Αμερική και μέσα σ ένα μήνα έχουμε δεκάδες χιλιάδες θυματα. Έχουμε χάσει δυστυχώς πολλούς ομογενείς, ενώ αρκετοί είναι κι αυτοί το έχουν ξεπεράσει. Γι αυτό εφαρμόστε τα μέτρα ώστε η Ελλάδα να εξακολουθεί να είναι παράδειγμα».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις