Σάββατο, 4 Μαΐ
18oC Αθήνα

Ομόνοια: Αυστραλός YouTuber λέει ότι έχει τους «χειρότερους δρόμους με ναρκομανείς» που έχει περπατήσει

Ομόνοια: Αυστραλός YouTuber λέει ότι έχει τους «χειρότερους δρόμους με ναρκομανείς» που έχει περπατήσει

Ως τους «χειρότερους δρόμους με ναρκομανείς» όπου έχει βρεθεί ποτέ, αναφέρει για αυτούς γύρω από την Ομόνοια ο Spanian, ένας YouTuber από την Αυστραλία που ταξίδεψε στην Αθήνα και μέσα σε ένα 17λεπτο βίντεο δείχνει σε όλο τον πλανήτη την κατάσταση που επικρατεί στο κέντρο της πρωτεύουσας.

Ο Spanian είναι ένας YouTuber που ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο και – όπως αποκαλύπτει ο ίδιος στην αρχή του βίντεο από την Ομόνοια – έχει περάσει μεγάλο μέρος της νιότης του μπαινοβγαίνοντας σε φυλακές. Στα βίντεό του περιπλανιέται σε κακόφημες γειτονιές διαφόρων χωρών, αποκαλύπτοντας όλα όσα συμβαίνουν εκεί όταν πέφτει ο ήλιος.

Το βίντεο από την Ομόνοια ανέβηκε στο YouTube στις 27 Νοεμβρίου και ήδη έχει ξεπεράσει τις 540.000 προβολές. Άλλωστε, είναι αρκετά σοκαριστικό, κάτι που φαίνεται και από τις αντιδράσεις του ίδιου, όταν κυκλοφορεί γύρω από την πλατεία Ομονοίας τη νύχτα.

Ο Spanian έρχεται face to face με τοξικομανείς να κάνουν ενδοφλέβια χρήση μέσα στον δρόμο, ανθρώπους ξαπλωμένους στα πεζοδρόμια, κόσμο να ψάχνει στα σκουπίδια και «εκατοντάδες οίκους ανοχής», όπως ο ίδιος αναφέρει.

Σε άλλους δρόμους, υπάρχουν μεθυσμένοι που βρίζουν περαστικούς, παράτυποι μετανάστες και γκράφιτι. Μάλιστα, ο ίδιος παρατηρεί ότι πολλοί από τους χρήστες ουσιών είναι ηλικιωμένοι…

Σε ένα άλλο σημείο του βίντεο, ο Spanian αναφέρει ότι μία από τις συμβουλές που ακούν οι τουρίστες όταν έρχονται στην Αθήνα είναι να μην πλησιάσουν την Ομόνοια όταν πέσει ο ήλιος, κάτι που διαπιστώνει και ο ίδιος και αναφέρει ότι είναι ένας εντελώς άλλος κόσμος σε σχέση με άλλες γειτονιές του κέντρου.

Ο Spanian αναφέρει για παράδειγμα τα Εξάρχεια, ότι μπορεί να έχουν συσχετιστεί με τους αναρχικούς, όμως θεωρεί ότι πρόκειται για ένα ασφαλές και φιλικό μέρος και όχι για μια επικίνδυνη γειτονιά της Αθήνας. Άλλωστε, στην Ομόνοια βλέπει σύριγγες πεταμένες στην άσφαλτο και ομάδες ατόμων που κάνουν απροκάλυπτα χρήση ναρκωτικών στον δρόμο.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις