Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Οπαδική βία: Απολογείται η 27χρονη και ακόμα τρεις κατηγορούμενοι για επιθέσεις σε συνδέσμους

Θεσσαλονίκη

Για βαρύτατες κατηγορίες που αφορούν την οπαδική βία απολογούνται σήμερα στον 2ο τακτικό ανακριτή σήμερα τέσσερις κατηγορούμενοι οι οποίοι συνελήφθησαν στο πλαίσιο μεγάλης έρευνας που διενεργήθηκε υπό την εποπτεία του αθλητικού εισαγγελέα, Κώστα Σπυρόπουλου.

Πρόκειται για οπαδούς του Παναθηναϊκού, μία 27χρονη η οποία φέρεται να είχε και αρχηγικό ρόλο στην υπόθεση καθώς και τρεις ακόμα, έναν 29χρονο, έναν 26χρονο και έναν 31χρονο αλλοδαπό, οι οποίοι φέρονται ως μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, η οποία από τον Απρίλιο του 2019 μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2021 στην Αθήνα και τον Πειραιά, προχώρησε σε σειρά επιθέσεων σε βάρος οπαδών του Ολυμπιακού. Από τις δικαστικές αρχές έχουν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης σε βάρος ακόμα δύο κατηγορουμένων που εμπλέκονται στην υπόθεση.

Όπως διαπιστώθηκε από την πολυεπίπεδη έρευνα που διεξήχθη, η εγκληματική οργάνωση είχε πραγματοποίησε περίπου 15 επιθέσεις σε συνδέσμους του Ολυμπιακού, σε καταστήματα και οχήματα, στοχοποιώντας οπαδούς των Ερυθρόλευκων. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα θύματα των επιθέσεων σε άλλες περιπτώσεις έχουν αναγνωρίσει τους δράστες ενώ σε άλλες περιπτώσεις έχουν περιγράψει αυτούς καθώς τις περισσότερες φορές, τελούσαν τις αξιόποινες πράξεις φορώντας κουκούλες και έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους.

Σημαντικό ρόλο στη στοιχειοθέτηση των κατηγοριών που οδήγησε στην έκδοση των ενταλμάτων σύλληψης και στις συλλήψεις των εμπλεκομένων, έπαιξε και η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου καθώς μέσα από τους διαλόγους και τις τηλεφωνικές συνομιλίες των κατηγορουμένων προέκυπτε η μεταξύ τους συνεννόηση για τα χτυπήματα που ακολούθησαν καθώς και ο κυρίαρχος – αρχηγικός ρόλος που αποδίδεται από τις αρχές στην 27χρονη γυναίκα.

Το βαρύ κατηγορητήριο που έχει σχηματιστεί, περιλαμβάνει εκτός από το αδίκημα της συγκρότησης, ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, και αυτά που αφορούν ληστείες, εκρήξεις κατοχή εκρηκτικών βαριές σκοπούμενες σωματικές βλάβες, επικίνδυνες σωματικές βλάβες, παράβαση του νόμου περί όπλων, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και εμπρησμούς.

Μάλιστα, η μεγάλη έρευνα της Εισαγγελίας συνεχίζεται προς κάθε κατεύθυνση, καθώς στο «μικροσκόπιο» της Δικαιοσύνης βρίσκονται και επιθέσεις οπαδών και άλλων ομάδων εκτός από αυτών του Παναθηναϊκού που αφορά η πρώτη δικογραφία.

Μετά την ολοκλήρωση των απολογιών των κατηγορουμένων, ανακριτής και αρμόδιος εισαγγελέας, θα αποφανθούν για τη περαιτέρω ποινική τους μεταχείριση.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις