Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

ΟΠΕΚΕΠΕ: Οδηγίες για την αναγραφή των ακινήτων στην αίτηση ενίσχυσης

ΟΠΕΚΕΠΕ
Φωτογραφία Αρχείου: Intime

Με σχετική ανακοίνωση του Οργανισμού, ο ΟΠΕΚΕΠΕ δίνει συμβουλές και οδηγίες προς… κάθε ενδιαφερόμενο σχετικά με την αίτηση ενίσχυσης για τα ακίνητα.

Υποχρεωτική όπως ήταν και την περσυνή περίοδο θα είναι η αναγραφή του Αριθμού Ταυτότητας Ακινήτου ( ΑΤΑΚ) στην Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης (ΕΑΕ) 2019, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε ο Οργανισμός Πληρωμών & Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού & Εγγυήσεων (ΟΠΕΚΕΠΕ).

Η ενημέρωση του ΟΠΕΚΕΠΕ

Από την αναγραφή εξαιρούνται τα αγροτεμάχια στα οποία δεν έχει γίνει αποδοχή κληρονομιάς και δηλώνονται από τους κληρονόμους ως ιδιόκτητα, καθώς και αγροτεμάχια που είναι ακτημονικά, καθώς και αναδασμών που δεν ολοκληρώθηκαν.

Παράλληλα σημειώνεται ότι σχετικά με «τα μισθωμένα αγροτεμάχια που δηλώνονται στην ΕΑΕ 2019, η αναγραφή του ΑΤΑΚ θα είναι προαιρετική και για την φετινή περίοδο και θα ενέχει θέση πληροφοριακού στοιχείου».

Επισημαίνεται ότι «ένα χρόνο μετά την εφαρμογή του ΑΤΑΚ στην ΕΑΕ 2018, διαπιστώνεται ότι: Για τα ιδιόκτητα αγροτεμάχια ταυτοποιήθηκε μέσω της εφαρμογής για τον ΑΤΑΚ σχεδόν το σύνολό τους και όσον αφορά τα ενοικιαζόμενα αγροτεμάχια παρά τον προαιρετικό χαρακτήρα συμπλήρωσης του ΑΤΑΚ οι παραγωγοί ανταποκρίθηκαν σε ικανοποιητικό βαθμό».

Τέλος, υπογραμμίζεται ότι η εφαρμογή της αναγραφής του ΑΤΑΚ μείωσε δραστικά το κόστος των διοικητικών ελέγχων και τον απαιτούμενο χρόνο υποβολής της Αίτησης και απλοποίησε σημαντικά την διαδικασία υποβολής της ΕΑΕ.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις