Δευτέρα, 29 Απρ.
23oC Αθήνα

Ώρα της Γης 2024: Σβήνουμε τα φώτα για να προστατέψουμε τον πλανήτη – Συμμετέχει και φέτος η Ελλάδα

Ώρα της Γης 2024: Σβήνουμε τα φώτα για να προστατέψουμε τον πλανήτη – Συμμετέχει και φέτος η Ελλάδα
ΦΩΤΟ eurokinissi

Στις 8:30 το βράδυ και για 60 λεπτά σβήνουμε τα φώτα τιμώντας την Ώρα της Γης. Με τον τρόπο αυτό, στέλνουμε ένα ηχηρό μήνυμα για την προστασία του πλανήτη.

Η Ώρα της Γης γιορτάζεται για 18η χρονιά. Έτσι, στις 8:30 μ.μ. σβήνουμε για μία ολόκληρη ώρα τα φώτα, σε μία συμβολική κίνηση που τονίζει την ανάγκη να προστατέψουμε τον πλανήτη.

Για 60 λεπτά βυθίζονται στο σκοτάδι εκατοντάδες αξιοθέατα, μνημεία, φορείς και επιχειρήσεις στην Ελλάδα από όλο τον κόσμο που ενώνουν τις φωνές τους.

Σύμφωνα με τη WWF, η Ώρα της Γης απευθύνει και φέτος ένα κάλεσμα σε όλους.

Μας καλεί να αφιερώσουμε 60 πολύτιμα λεπτά, προκειμένου να υλοποιήσουν απλές, αλλά ουσιαστικές δράσεις που θα ενδυναμώσουν τη σχέση μας με τη φύση.

Σβηστά και στην Ελλάδα τα φώτα για την «Ώρα της Γης»

Ένθερμη είναι για ακόμη μία χρονιά και η ανταπόκριση στην Ελλάδα για συμμετοχή στην «Ώρα της Γης».

Δεκάδες φορείς ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του WWF Ελλάς να σβήσουν τα φώτα για μία ώρα και να στείλουν το δικό τους μήνυμα για την προστασία του περιβάλλοντος.

Ειδικότερα, όπως κάνει γνωστό η οργάνωση, στην πρωτοβουλία συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, η Προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας, ο ιερός βράχος της Ακρόπολης, ο ναός του Ηφαίστου, το μνημείο του Φιλοπάππου, ο Λευκός Πύργος, ο Ναός του Ποσειδώνα στο Σούνιο, το Καλλιμάρμαρο, το Κάστρο Άμφισσας, το Κέντρο Πολιτισμού «Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος», το διεθνές αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», καθώς και δεκάδες δήμοι της χώρας.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις