Πέμπτη, 18 Απρ.
18oC Αθήνα

Ωράριο καταστημάτων Μεγάλο Σάββατο: Τι ώρες είναι ανοιχτά τα μαγαζιά

Μεγάλο Σάββατο

Σε πασχαλινούς ρυθμούς κινείται η αγορά και το εορταστικό ωράριο καταστημάτων για το Πάσχα 2018. Δείτε τι ισχύει για το Μεγάλο Σάββατο.

Εδώ και μέρες ισχύει το εορταστικό ωράριο καταστημάτων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη ενόψει Πάσχα 2018. Δείτε το ωράριο καταστημάτων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη το Μεγάλο Σάββατο.

Ωράριο καταστημάτων Μεγάλο Σάββατο

Το Μεγάλο Σάββατο 7 Απριλίου τα μαγαζιά στην Αθήνα θα λειτουργήσουν από 9:00 έως 15:00. Στη Θεσσαλονίκη,  τα εμπορικά καταστήματα θα λειτουργούν το Μεγάλο Σάββατο από 10.00 έως 16.00.

Κλειστά θα παραμείνουν τα εμπορικά καταστήματα την Κυριακή του Πάσχα και την επόμενη ημέρα, Δευτέρα 9/4.

Τι πρέπει να προσέχουν οι καταναλωτές

Το εορταστικό ωράριο καταστημάτων του Πάσχα 2018 είναι ήδη σε ισχύ, ενώ οι καταναλωτές θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί. Προσοχή χρειάζεται όσον αφορά τις αγορές σε τρόφιμα. Όπως επισημαίνει το Ινστιτούτο Καταναλωτών, ως καταναλωτές θα πρέπει να κάνουμε έρευνα στην αγορά. Η έρευνα αφορά στο θέμα τιμών και ημερομηνιών λήξης, ενώ για το θέμα ασφάλειας οι ευθύνες είναι των υπηρεσιακών παραγόντων. Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δίνουμε πάντα στην ασφαλή και υγιεινή χρήση μετά την αγορά των προϊόντων.

Οι καταναλωτές πρέπει να γνωρίζουν στο εορταστικό ωράριο καταστημάτων του Πάσχα 2018, η αγορά τροφίμων ελέγχεται περισσότερο από κάθε άλλη φορά. Ακολουθούν την ανάγκη του καταναλωτή για καλή και ασφαλή ποιότητα και ανάλογα καλές τιμές. Έτσι, αλλά και παρ’ όλα αυτά, η τελική ευθύνη αγορών ανήκει στον καταναλωτή, ο οποίος θα πρέπει να εφαρμόζει με ιδιαίτερη προσοχή αυστηρά κριτήρια επιλογής, έχοντας υπόψη ότι:

  • η σχέση τιμών και ποιότητας είναι αυτονόητη. (εξαιρείται η ασυνειδησία στο ποσοστό κέρδους).
  • οι αγορές τροφίμων από πλανόδιους πωλητές, από μη σταθερά και επώνυμα σημεία πώλησης ή από δήθεν παραγωγούς, θα πρέπει να αποφεύγονται συστηματικά, διότι αποτελούν χώρο διάθεσης μη ελεγχόμενων τροφίμων, πολλές φορές ακατάλληλων ή επικίνδυνων.
  • οι βασικοί κανόνες που αφορούν την αναζήτηση πληροφοριών στην επισήμανση των τυποποιημένων ή μη τροφίμων ισχύουν πάντα, όπως επίσης ισχύουν οι βασικοί κανόνες σχετικά με την υγιεινή και την ασφάλεια των τροφίμων στο τελικό στάδιο διαχείρισής τους (συντήρηση, μαγείρεμα, κλπ.) από τον καταναλωτή.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις