Παρασκευή, 24 Μαΐ
27oC Αθήνα

Ωράριο καταστημάτων, σούπερ μάρκετ σήμερα Μεγάλο Σάββατο – Τι ώρα κλείνουν τα μαγαζιά

Ωράριο καταστημάτων, σούπερ μάρκετ σήμερα Μεγάλο Σάββατο – Τι ώρα κλείνουν τα μαγαζιά

ΩΡΑΡΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΜΕΓΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟ. Σήμερα, 27 Απριλίου 2019, είναι σε ισχύ το εορταστικό ωράριο. Τι ώρα κλείνουν σήμερα τα μαγαζιά και τα σούπερ μάρκετ,

ΠΡΟΣΟΧΗ: Εορταστικό ωράριο καταστημάτων Πάσχα 2019 – Μεγάλο Σάββατο σήμερα (27/04/2019) με εορταστικό ωράριο καταστημάτων. Οι καταναλωτές πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και όσον αφορά τις αγορές σε τρόφιμα. Όπως επισημαίνει το Ινστιτούτο Καταναλωτών, ως καταναλωτές θα πρέπει να κάνουμε έρευνα στην αγορά, για το θέμα τιμών και ημερομηνιών λήξης, ενώ για το θέμα ασφάλειας οι ευθύνες είναι των υπηρεσιακών παραγόντων. Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δίνουμε πάντα στην ασφαλή και υγιεινή χρήση μετά την αγορά των προϊόντων. Οι καταναλωτές πρέπει να γνωρίζουν ότι κατά την διάρκεια αυτών των ημερών, η αγορά τροφίμων ελέγχεται περισσότερο από κάθε άλλη φορά, ακολουθώντας την ανάγκη του καταναλωτή για καλή και ασφαλή ποιότητα και ανάλογα καλές τιμές.

ΩΡΑΡΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ

Την ανακοίνωση για το εορταστικό ωράριο καταστημάτων έκανε ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων & Λιανικής Πώλησης Ελλάδος με την ελπίδα το Πάσχα 2019 να τονωθεί η κίνηση στην αγορά. Σχετικά με το εορταστικό ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων για το Πάσχα 2019, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών Σταύρος Καφούνης, δήλωσε τα εξής:

«Η έναρξη του διευρυμένου ωραρίου λειτουργίας των εμπορικών επιχειρήσεων, ευελπιστούμε να αποτελέσει την ευκαιρία να αντιστραφεί το κλίμα του πρώτου καταστροφικού τριμήνου για την αγορά και να επιτρέψει στους καταναλωτές να απολαύσουν τις αγορές τους. Όλες οι εμπορικές επιχειρήσεις έχουν φορέσει τα γιορτινά τους και είναι έτοιμες να εξυπηρετήσουν το κοινό, το οποίο καλούμε να επισκεφτεί τα καταστήματα και να επωφεληθεί από την πλούσια ποικιλία των προϊόντων».

Αναλυτικότερα, το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων έχει ως εξής:

Σήμερα, Μεγάλο Σαββάτο, 27.04.2019, τα καταστήματα λειτουργούν από 09:00 – 20:00.

Συγκεκριμένα τα μαγαζιά σήμερα Μεγάλο Σάββατο είναι ανοιχτά από το πρωί τις 09:00 και αναμένεται να κλείσουν στις 15:00. Υπενθυμίζεται, ότι ανοιχτά είναι οι μικρές επιχειρήσεις, όπως και τα πολυκαταστήματα, αλλά και τα εμπορικά, τα οποία κλείνουν στις 20:00. Τα σούπερ μάρκετ αναμένεται να λειτουργήσουν από τις 08:00 έως τις 18:00.

Το πασχαλινό ωράριο που προτείνει ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Λιανικής Πώλησης Ελλάδος για το Μεγάλο Σάββατο είναι τα καταστήματα να λειτουργήσουν από τις 9 το πρωί έως τις 8 το βράδυ. Ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών προτείνει τα καταστήματα να ανοίξουν στις 09:00 και να κλείσουν στις 15:00. Τέλος, ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης προτείνει, με βάση το πασχαλινό ωράριο, να λειτουργήσουν τα καταστήματα από τις 10:00 έως τις 16:00.

Σημειώνεται ότι τη Δευτέρα 29.04.2019 τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά.

ΠΟΤΕ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ

Όσον αφορά τις τράπεζες, είναι κλειστές και τη Δευτέρα του Πάσχα 2019, ενώ θα λειτουργήσουν κανονικά την Τρίτη.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις