Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Ωράριο σούπερ μάρκετ: Τι ώρα κλείνουν σήμερα

σούπερ μάρκετ
Φωτογραφία Αρχείου

Αλλαγές στο ωράριο λειτουργίας των σούπερ μάρκετ όλης της χώρας έχει φέρει το lockdown. Τα μέτρα για τον περιορισμό εξάπλωσης του κορονοϊού αλλάζουν και το ωράριο στα σούπερ μάρκετ, τα οποία προσαρμοζόμενα στις νέες συνθήκες πρέπει να κλείνουν νωρίτερα.

Σύμφωνα με ΦΕΚ που εκδόθηκε την Κυριακή 3/1 τα σούπερ μάρκετ μπορούν να είναι ανοικτά μέχρι και τις 20:00 το βράδυ. Επίσης, τα καταστήματα τροφίμων απαγορεύεται να πωλούν, με εξαίρεση το τηλεφωνικό και ηλεκτρονικό εμπόριο μεταξύ άλλων ηλεκτρονικούς υπολογιστές, τηλεπικοινωνιακό εξοπλισμό, κουβέρτες, ενδύματα, υποδήματα, παπλώματα, χαλιά, ηλεκτρικές οικιακές συσκευές, έπιπλα, φωτιστικά, βιβλία και παιγνίδια εξαιρουμένων των εορταστικών ειδών καθώς και λιανικού εμπορίου εορταστικών, αποκριάτικων και άλλων ψυχαγωγικών ειδών.

Click4more: Κορονοϊός – Μαγιορκίνης: Το Μάη «ξεφορτωνόμαστε» τα ατομικά μέτρα προστασίας

Πως θα στείλετε SMS στο 13033

Μπορείτε να στείλετε από το κινητό σας μήνυμα SMS στον αριθμό 13033 χωρίς χρέωση.

Το SMS πρέπει να είναι της μορφής:

Χ [κενό] ονοματεπώνυμο και διεύθυνση κατοικίας

  • Μετάβαση σε φαρμακείο ή επίσκεψη στον γιατρό, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία.
  • Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ), όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους.
  • Μετάβαση στην τράπεζα, στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή.
  • Κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη ή συνοδεία ανηλίκων μαθητών από/προς το σχολείο.
  • Μετάβαση σε τελετή κηδείας υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος ή μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.
  • Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, ατομικά ή ανά δύο άτομα, τηρώντας στην τελευταία αυτή περίπτωση την αναγκαία απόσταση 1,5 μέτρου.

Click4more: Γώγος: Έρχεται αύξηση κρουσμάτων – Μέχρι τέλη Ιανουαρίου το αυστηρό lockdown

Παραμένει το «λουκέτο» στο λιανεμπόριο

Υπενθυμίζεται ότι από αύριο, Δευτέρα (10/1), έως και την Δευτέρα 18 Ιανουαρίου παραμένει η αναστολή λειτουργίας λιανεμπορίου, κομμωτηρίων, καταστημάτων περιποίησης νυχιών, βιβλιοπωλείων.

Παρατείνονται και τα μέτρα για τις Εκκλησίες, καθώς οι λειτουργίες θα γίνονται χωρίς την παρουσία πιστών. Στις κηδείες με τη συμμετοχή πρώτου βαθμού συγγενών και έως 9 ατόμων.

Στις εταιρείες εξακολουθεί να ισχύει η τηλεργασία σε όσο μεγαλύτερο βαθμό γίνεται.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις