Δευτέρα, 15 Απρ.
28oC Αθήνα

Ορεινή Κορινθία: Στις Αρχές αναμένεται να εμφανιστεί η μητέρα των «παλαιοχριστιανών» με τα ανήλικα παιδιά της

Ορεινή Κορινθία: Στις Αρχές αναμένεται να εμφανιστεί η μητέρα των «παλαιοχριστιανών» με τα ανήλικα παιδιά της

Την ώρα που τα ανήλικα παιδιά της οικογένειας των αυτοαποκαλούμενων «παλαιοχριστιανών» της ορεινής Κορινθίας, παραμένουν άφαντα, η μητέρα της οικογένειας μίλησε στο MEGA. Η 39χρονη γυναίκα αποκάλυψε ότι στις αρχές της εβδομάδας θα εμφανιστεί μαζί με τα ανήλικα τέκνα της.

«Δεν έχω κάνει τίποτα παράνομο, δεν κρύβομαι», λέει η μητέρα της οικογένειας των «παλαιοχριστιανών» της ορεινής Κορινθίας και προσθέτει:

«Το μόνο που θέλω πραγματικά είναι η προστασία της οικογένειάς μου. Λόγω της κατάστασής μου, ανυπομονώ να εκδικασθεί η υπόθεσή μου και να επανέλθει η ομαλότητα. Εγώ και τα παιδιά είμαστε καλά. Είμαστε ασφαλείς όλοι. Την Τρίτη (σ.σ. 27.02.2024) θα εμφανιστώ στο δικαστήριο».

Παρά τις έρευνες της αστυνομίας όλες αυτές οι ημέρες, τόσο η 39χρονη όσο και τα ηλικίας 6 και 13 ετών παιδιά της, δεν έχουν εντοπιστεί.

«Είναι σε ασφαλή τοποθεσία και δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος ούτε για την ίδια ούτε για τα παιδιά. Η πρώτη σκέψη που έχει είναι να μπορέσει να υπάρξει μια ομαλότητα και ομόνοια για την οικογένειά της, που αυτή τη στιγμή είναι κατακερματισμένη. Έτσι όπως είναι δομημένη η δικογραφία, έχει αρκετά κενά, νομίζω θα έχουμε πανηγυρική αθώωση της εντολέως μου», είπε ο δικηγόρος της, Αλέξανδρος Παπαϊωαννίδης.

«Σκοπός μου είναι να προστατέψω την οικογένειά μου, προκειμένου να βρούμε εμείς και τα παιδιά την ηρεμία μας. Δεν έχουμε κάνει κάτι παράνομο και δεν έχουμε προβεί ποτέ σε κάποια πράξη σε βάρος κανενός. Είμαστε όλοι μία γροθιά», είπε η ίδια.

«Υπάρχει μια προκαταρκτική σε εξέλιξη, που έχει λάβει η ελληνική αστυνομία από το περασμένο Σάββατο (σ.σ. 17.02.2024), για να διαπιστώσουμε τον αριθμό των ανήλικων τέκνων της οικογένειας, τις συνθήκες διαβίωσής τους και αν τα παιδιά πήγαιναν κανονικά σχολείο», ανέφερε η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ.

Ο 15χρονος γιος της οικογένειας, που έχει σταματήσει το σχολείο, παραμένει στο νοσοκομείο «Παίδων» με τον 45χρονο Μανώλη να μην μπορεί ακόμα να τον δει.

«Η κατάσταση του γιου του, του 15χρονου Νικόλα στο νοσοκομείο Παίδων, είναι σε κατάσταση ομηρείας σχεδόν και πρέπει να επέμβει η εισαγγελία πραγματικά, διότι το παιδί είναι δεσμευμένο σ ένα δωμάτιο, χωρίς να κατεβαίνει στην παιδική χαρά», είπε ο Ανδρέας Θεοδωρόπουλος, δικηγόρος 45χρονου πατέρα.

Παρακολουθήστε το ρεπορτάζ του MEGA:

 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Τα Νέα», περισσότερα από 200 παιδιά στην Ελλάδα, οικογενειών που σχετίζονται με τον παραθρησκευτικό χώρο, δεν πηγαίνουν σχολείο.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις