Κυριακή, 16 Ιουν.
31oC Αθήνα

Ώρες κοινής ησυχίας: Τι ισχύει και τι δεν επιτρέπεται να κάνετε

Ώρες κοινής ησυχίας: Τι ισχύει και τι δεν επιτρέπεται να κάνετε

Σε ισχύ βρίσκεται από τις αρχές Απριλίου η σχετική διάταξη για τις ώρες κοινής ησυχίας αναφορικά με την θερινή περίοδο, η οποία διαρκεί μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου.

Έτσι, οι ώρες κοινής ησυχίας διαμορφώνονται ως εξής:

Από 15:00 έως 17:30 και από 23:00 έως 07:00.

Παράλληλα, κατά τη χειμερινή περίοδο (1η Οκτωβρίου έως την 31η Μαρτίου), οι ώρες κοινής ησυχίας αλλάζουν ως εξής:  Aπό 15:30 έως 17:30 και από 22:00 έως 07:30.

Κατά τις ώρες κοινής ησυχίας, απαγορεύονται τα παρακάτω:

Οι εργασίες ή άλλες δραστηριότητες που δημιουργούν θόρυβο. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, που δεν επιδέχονται αναβολή, με ειδική αιτιολογημένη άδεια του διοικητή του οικείου Αστυνομικού Τμήματος μπορεί να επιτραπεί η εκτέλεση εργασίας, ιδίως κοινής ωφέλειας, που προκαλεί θόρυβο.

Η λειτουργία κάθε μουσικού οργάνου ή συσκευής ραδιοφώνου, μαγνητοφώνου ή τηλεόραση σε υψηλή ένταση, οι φωνασκίες, οι θορυβώδεις χοροί και κάθε άλλη θορυβώδης εκδήλωση σε κατοικία ή άλλους ιδιωτικούς χώρους.

Τα τραγούδια, οι φωνασκίες, η χρήση μουσικών οργάνων, η λειτουργία ραδιοφώνων, μαγνητοφώνων και τηλεοράσεων στους δρόμους, πλατείες και δημόσιους γενικά χώρους κατοικημένων περιοχών, καθώς και μέσα στα οχήματα μεταφοράς του κοινού.

Τα θορυβώδη παίγνια σε καφενείο, σφαιριστήρια ή άλλα δημόσια κέντρα, καθώς και οι φωνασκίες και συζητήσεις σε υψηλό τόνο των θαμώνων των κέντρων αυτών.

Οι θορυβώδεις συζητήσεις και διαπληκτισμοί σε σταθμούς αυτοκινήτων (λεωφορείων, ΤΑΞΙ, κ.λ.π.), η φόρτωση ή εκφόρτωση εμπορευμάτων σε ή από φορτηγά αυτοκίνητα, που δημιουργεί θόρυβο, καθώς και η θορυβώδης λειτουργία της μηχανής τροχοφόρου, το οποίο είναι σε στάση.

Η χρήση σειρήνων ή άλλων ηχητικών οργάνων ή συστημάτων ασφαλείας, χωρίς να συντρέχει λόγος έκτακτης ανάγκης, καθώς και η δοκιμαστική λειτουργία αυτών.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις