Τρίτη, 19 Μαρ.
18oC Αθήνα

Οριστικό “λουκέτο” στο Mega από το ΕΣΡ

Mega ΕΣΡ

– Το ΕΣΡ, με έξι ψήφους υπέρ και 3 κατά αποφάσισε πως το Mega πρέπει να κλείσει
– “Πάτησε” στο νόμο πως τα κανάλια που δεν συμμετέχουν στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες βάζουν “λουκέτο”
– Στο δρόμο 420 εργαζόμενοι του “μεγάλου καναλιού”
– Δείτε όλο το σκεπτικό της απόφασης για το κλείσιμο του Mega

Με ψήφους έξι υπέρ και τρεις κατά, το ΕΣΡ αποφάσισε να μπει “λουκέτο” στο Mega. Το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης έκρινε ότι ο σταθμός εμπίπτει στη ρύθμιση του άρθρου 28 παρ. 10 του Ν. 4496/2017 και δεν μπορεί να θεωρηθεί θεματικός.

Μετά την απόφαση του ΕΣΡ ξεκινά η αντίστροφη μέτρηση για το “Μεγάλο Κανάλι”. Το Συμβούλιο αναμένεται να στείλει την απόφασή του στην Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων με κοινοποίηση και στην Digea. Η τελευταία, θα είναι υποχρεωμένη να διακόψει τη μετάδοση του σήματος του MEGA.

Η ανακοίνωση του ΕΣΡ για το Mega

«Το ΕΣΡ αναγνωρίζει ότι ο τηλεοπτικός σταθμός με τον διακρικτικό τίτλο «Mega Channel» εμπίπτει στη ρύθμιση του άρθρου 28 παρ. 10 του Ν. 4496/2017 και υποχρεώνει τη λειτουργούσα αυτόν εταιρεία με την επωνυμία «ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ» να τερματίσει τη λειτουργία του».

Όπως αναφέρει το hellasjournal.com, ο νόμος προβλέπει πως σταθμοί που δεν μετέχουν στη διαδικασία για τις άδειες πανελλαδικής εμβέλειας κλείνουν εντός τριών μηνών από την προκήρυξη του διαγωνισμού. Το δημοσίευμα σημειώνει ότι ο μόνος τρόπος πλέον για να μην κλείσει το MEGA είναι οι μέτοχοι να προσβάλουν την απόφαση του ΕΣΡ.

Δείτε όλο το σκεπτικό του ΕΣΡ για το κλείσιμο του Mega

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις