Πέμπτη, 28 Μαρ.
24oC Αθήνα

Ωρωπός: «Δεν υπήρχε άλλος τρόπος να καθαριστεί», λέει η δικηγόρος του ενός διασώστη για τη γυμνή ηλικιωμένη

Ωρωπός: «Δεν υπήρχε άλλος τρόπος να καθαριστεί», λέει η δικηγόρος του ενός διασώστη για τη γυμνή ηλικιωμένη

Στην υπόθεση του Ωρωπού με την ηλικιωμένη που έπλεναν διασώστες σε πιλοτή πολυκατοικίας γυμνή αναφέρθηκε η δικηγόρος ενός από εκ των δύο ατόμων που αποτελούσαν το πλήρωμα του ασθενοφόρου.

Το γεγονός προκάλεσε πανελλήνιο αποτροπιασμό και ταυτόχρονα την άμεση παρέμβαση του εισαγγελέα, του δημάρχου Ωρωπού, Γεωργίου Γιασημάκη, ο οποίος διέταξε άμεσα ΕΔΕ προκειμένου να διαλευκανθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες προήλθε η συγκεκριμένη πράξη, αλλά και του υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη, ο οποίος έσπευσε να παύσει από τα καθήκοντά του, τον έναν εκ των δύο διασωστών ο οποίος εργαζόταν παράλληλα και στη δημόσια υγεία.

Ο δικηγόρος Βάσω Πανταζή πάντως μιλώντας στο GRTimes επιβεβαίωσε το γεγονός ότι μπροστά στο περιστατικό βρέθηκε και εκπρόσωπος του δήμου από την τοπική κοινότητα Μαρκόπουλου – όχι ο πρόεδρος- καθώς επίσης και αστυνομικοί της ΕΛΑΣ.

«Μα δεν μπορεί κανείς να μπει σε σπίτι ιδιώτη, χωρίς να υπάρχει παρουσία από το οικείο αστυνομικό τμήμα» υπογράμμισε χαρακτηριστικά στο GRTimes, η δικηγόρος.

Σ’ ότι αφορά αυτό καθ’ αυτό το περιστατικό που προκάλεσε σάλο και πλήθος σχολίων σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και μη, η ίδια εκφράζοντας τη θέση ενός εκ των διασωστών, τόνισε ότι «τη συγκεκριμένη στιγμή δεν υπήρχε άλλος τρόπος ώστε να καθαριστούν τα πόδια της γυναίκας από κόπρανα τεσσάρων ημερών, γεγονός, εξαιτίας του οποίου να υποστεί η 70χρονη –όπως επιβεβαιώνει και ο Ερυθρός Σταυρός- συψαιμικό επεισόδιο».

«Εκείνο που δε που δεν λέει κανείς και που φυσικά δε φαίνεται σε κανένα φωτογραφικό στιγμιότυπο, είναι ότι επί δύο ώρες, οι άνθρωποι αυτοί έπλεναν τη γυναίκα με φυσιολογικό ορό και μπενταντίν και της έκοψαν τα ρούχα που είχαν πιάσει κρούστα από τις ακαθαρσίες. Υπήρχε κόσμος που είδε τι έγινε. Κάθε διασώστης κάνει αυτή τη δουλειά για να βοηθήσει τους συνανθρώπους του. Κανείς δεν την κάνει για ξεφτιλιστεί» πρόσθεσε στο GRTimes η κα. Πανταζή.

Δεν μπορείς να βάλεις άνθρωπο με ανοικτές πληγές σε αποστειρωμένο ασθενοφόρο

Συνεχίζοντας, η δικηγόρος παραδέχτηκε πως πράγματι η εικόνα αυτή με τη γυναίκα ξαπλωμένη χωρίς τα ρούχα της σε μια κουβέρτα που απλώθηκε στην πυλωτή και με το λάστιχο να τη βρέχει, δεν είναι σωστή.

«Θέλετε να σας πω ότι ήταν μια ατυχής επιλογή; Ήταν, πράγματι. Αλλά δεν γινόταν αλλιώς. Αυτή η γυναίκα έπρεπε με κάποιο τρόπο να ξεπλυθεί, γιατί δεν γινόταν να μπει σε ένα αποστειρωμένο ασθενοφόρο με ανοικτές πληγές. Και εμένα δεν μου άρεσε αισθητικά, ωστόσο η πράξη αυτή δεν συνιστά ποινικό αδίκημα» κατέληξε η κα. Πανταζή.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις