Παρασκευή, 26 Απρ.
22oC Αθήνα

Ωρωπός: Παρέμβαση εισαγγελέα για τους διασώστες που έπλεναν με λάστιχο ηλικιωμένη

Ωρωπός: Παρέμβαση εισαγγελέα για τους διασώστες που έπλεναν με λάστιχο ηλικιωμένη

Ποινική προκαταρκτική εξέταση διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Αντώνης Ελευθεριάνος, για τις εικόνες ντροπής που είδαν το «φως» της δημοσιότητας από τον Ωρωπό με το πλήρωμα δημοτικού ασθενοφόρου του, να πλένει με το λάστιχο, γυμνή, σε πυλωτή μια ηλικιωμένη γυναίκα πριν την παραλάβει.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, έδωσε εντολή στον εισαγγελέα Πρωτοδικών, Κώστα Σπυρόπουλου, να διενεργήσει έρευνα – σχετικά με την ηλικιωμένη στον Ωρωπό – για την απόδοση ποινικών ευθυνών σε όσους με πράξεις τους παραβίασαν τη διάταξη του Ποινικού Κώδικα, που τιμωρεί το αδίκημα της σωματικής βλάβης σε βάρος αδύναμου

Υπενθυμίζεται πως την Κυριακή κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο εικόνες ντροπής, όπου διακρίνονται διασώστες να πλένουν με λάστιχο στην πιλοτή μιας πολυκατοικίας την 70χρονη γυναίκα, αφού πρώτα την έχουν ξεγυμνώσει.

Ο Δήμαρχος Ωρωπού Γιώργος Γιασημάκης, μιλώντας στο Open, σημείωσε πως δεν υπάρχει καμία δικαιολογία και μετέφερε όσα του είπαν οι διασώστες: «Οι διασώστες έπεισαν τη γυναίκα ότι πρέπει να τη μεταφέρουν σε νοσοκομείο. Όπως είπαν οι ίδιοι, η γυναίκα ήταν πεσμένη στο πάτωμα μέρες πριν και έκανε εκεί τις σωματικές της ανάγκες. Οι διασώστες μας είπαν, επίσης, ότι έπρεπε να την πλύνουν και δεν υπήρχε πρόσβαση στο μπάνιο και κατά δήλωσή τους ήταν η γυναίκα που τους ζήτησε να την πλύνουν».

Όπως έκανε γνωστό «είναι πλήρωμα του δημοτικού ασθενοφόρου, το οποίο ανήκει στην εταιρεία με την οποία έχει σύμβαση ο δήμος».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις