Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Ορόσημο ο Δεκαπενταύγουστος για την εξάπλωση του κορονοϊού στη χώρα μας

Ορόσημο ο Δεκαπενταύγουστος για την εξάπλωση του κορονοϊού στη χώρα μας

Ημερομηνία ορόσημο αποτελεί ο Δεκαπενταύγουστος για την περαιτέρω εξάπλωση του κορονοϊού στη χώρα μας, και ενώ η μετάλλαξη Δέλτα… καλπάζει το τελευταίο διάστημα, έχοντας «εκτοξεύσει» εκ νέου τα ημερήσια κρούσματα. 

Τα μέλη της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων το υπουργείου Υγείας, έχουν εκφράσει εδώ και μέρες την ανησυχία τους, ειδικά για το τριήμερο του Δεκαπενταύγουστου, καθώς κάθε χρόνο κορυφώνεται η έξοδος των εκδρομέων, υπάρχουν μεγάλες συναθροίσεις, και φυσικά τα παραδοσιακά πανηγύρια. Όλα αυτά, σε συνδυασμό με τη μείωση των ραντεβού για εμβολιασμό, έχουν θέσει σε συναγερμό τόσο την κυβέρνηση, όσο και την επιστημονική κοινότητα, για το πόσο μεγάλη θα είναι η… ζημιά αυτών των ημερών. 

«Υπάρχει ανησυχία για την τήρηση των μέτρων, κυρίως στο κομμάτι της νυχτερινής διασκέδασης», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά ο καθηγητής του ΕΚΠΑ και μέλος της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων, Γκίκας Μαγιορκίνης.

Δυστυχώς οι εικόνες συνωστισμού και ανθρώπων χωρίς μάσκες, δεν έλειψαν.

Τόσο έξω από τις εκκλησίες…

Όσο και στη νυχτερινή διασκέδαση…

«Λουκέτο» σε 29 επιχειρήσεις

Συνολικά 217.733 ελέγχους διενήργησαν οι αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες (ΕΛ.ΑΣ, Λιμενικό Σώμα, ΕΑΔ, ΔΙ.Μ.Ε.Α., Σ.ΕΠ.Ε, Περιφέρειες και Δημοτική Αστυνομία) το Σάββατο (14.08.2021), και κατέγραψαν 184 περιπτώσεις παράβασης των μέτρων επιδημιολογικού συναγερμού.

Συνολικά, επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 171.050 ευρώ, ενώ 29 επιχειρήσεις υποχρεώθηκαν σε ολιγοήμερη αναστολή της λειτουργίας τους.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας οι κυριότερες παραβάσεις αφορούσαν μη χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους/μη τήρηση αποστάσεων, μη τήρηση της αναστολής λειτουργίας/ ειδικών κανόνων λειτουργίας του κλάδου και μη τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων κατά την είσοδο στη χώρα. «Οι έλεγχοι συνεχίζονται σε όλη την επικράτεια με βασικό στόχο τη διασφάλιση της εφαρμογής των ειδικών όρων λειτουργίας των επιχειρήσεων και επίκεντρο τις περιοχές υψηλού εμπορικού ενδιαφέροντος», επισημαίνεται σχετικά.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις