Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Όταν ο Κάρολος Παπούλιας δεν κατάφερε να τελειώσει την ομιλία του από συγκίνηση

Όταν ο Κάρολος Παπούλιας δεν κατάφερε να τελειώσει την ομιλία του από συγκίνηση
pelop.gr

Την τελευταία του πνοή άφησε ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, την Κυριακή (26.12.2021) σε ηλικία 92 ετών βυθίζοντας στο πένθος τον πολιτικό κόσμο της χώρας, την οικογένειά του και όσους είχαν την τύχη να τον γνωρίζουν από κοντά.

Με αφορμή το θάνατο του Κάρολου Παπούλια άγνωστα γεγονότα της πολιτικής ζωής του βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Η εφημερίδα Πελοπόννησος αναφέρθηκε σε ένα περιστατικό του 2007 όταν ο τότε Πρόεδρος της Δημοκρατίας βρέθηκε στην Πάτρα για να εγκαινιάσει το «Σπίτι του Ηπειρώτη».

Ο Κάρολος Παπούλιας κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης δεν κατάφερε να συγκρατήσει τα δάκρυά του, ενώ δεν κατάφερε να ολοκληρώσει ποτέ την ομιλία του.

Όπως αποκαλύπτει το pelop.gr αφορμή στάθηκε η προσφώνηση του τότε Προέδρου του Πανηπειρωτικού, Μανώλη Μαγκλάρα: «Εξοχότατε Πρόεδρε της Ελληνικής Δημοκρατίας, εκλεκτό τέκνο της Μάνας Ηπείρου. Σε καμία στιγμή του πολιτικού σας βίου ακόμα και στις πιο δύσκολες στιγμές, όλοι εμείς, γνωρίζουμε ότι δεν εγκαταλείψατε την γενέτειρά μας.
Αλλά την υπηρετήσατε με μοναδική σεμνότητα, ιώβεια υπομονή, με σπάνια προσήνεια, αρχαιοελληνική μετροέπεια και θαυμαστή συνέπεια. Αξίες και αρχές μοναδικές αλλά τόσο σπάνιες σήμερα, τις οποίες αναγνωρίζουμε και γι αυτό σήμερα όλοι οι Έλληνες σας καμαρώνουμε!».

Ο Κάρολος Παπούλιας σε αυτό το σημείο σκούπισε τα δάκρυά του, ενώ αμέσως μετά κλήθηκε στο βήμα, ωστόσο δεν κατάφερε να αρθρώσει παρά μόνο λίγες λέξεις. Συγκεκριμένα, κατάφερε να πει: «Φίλες και φίλοι, θα μου ήταν εύκολο να αποφύγω να ανέβω στο βήμα…». Στο σημείο εκείνο κομπιάζοντας και πάλι από συγκίνηση κατέβηκε από το βήμα δακρυσμένος, χωρίς να ολοκληρώσει ποτέ την ομιλία του… Το «Σπίτι του Ηπειρώτη» σείστηκε από τα χειροκροτήματα!

Πηγή: pelop.gr

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις