Ελλάδα

Ουκρανία: Ένας ο Έλληνας που σκοτώθηκε – Πολιτικά τα κίνητρα, τους εκτέλεσαν όταν βγήκαν για τσιγάρο

Αν και η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών χθες (14.02.2022) ανέφερε ότι δυο Έλληνες ομογενείς έπεσαν νεκροί σε χωριό της ανατολικής Ουκρανίας από πυρά στρατιωτών, νέα στοιχεία έρχονται στο φως.

Από τη συμπλοκή, που φαίνεται να είχε πολιτικά κίνητρα, έπεσε νεκρός ένας Έλληνας ομογενής, ενώ ο δεύτερος νεκρός της συμπλοκής στο χωριό Γράνιτνα ήταν ντόπιος, μετέδωσε ο ανταποκριτής του OPEN στη Ρωσία Θανάσης Αυγερινός και δεν διέψευσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Οι δυο τραυματίες της συμπλοκής, είναι Έλληνες, σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων

Σύμφωνα με τον Θανάση Αυγερινό, παρόλο που η αρχική πληροφόρηση ήταν για καυγά που προκάλεσαν μεθυσμένοι στρατιώτες, η νεότερη επίσημη ανακοίνωση από τις αρχές του Ντονιέτσκ είναι πως πρόκειται για περιστατικό με πολιτική βάση.

Οι Ουκρανοί αντιμετωπίζουν τον ελληνόφωνο και τον ρωσόφονο πληθυσμό ως συνεργάτες των «αποσχιστών». Κι έτσι, σύμφωνα πάντα με όσα μεταδόθηκαν, ξεκίνησε η συζήτηση μέσα στην καφετέρια και όταν ο Έλληνας και ο Ουκρανός βρήκαν από το μαγαζί για να καπνίσουν, εκεί τους περίμεναν οι Ουκρανοί στρατιώτες και τους πυροβόλησαν.

Το ότι από το αιματηρό περιστατικό στην Ουκρανία δεν πέθαναν δυο Έλληνες ομογενείς, αλλά ένας και άλλοι δυο τραυματίστηκαν, δεν διέψευσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώδης, που μίλησε στο OPEN.

«Η αρχική πληροφόρηση ήταν για δύο νεκρούς. Χτες το βράδυ, οι δημοσιογραφικές πληροφορίες συγκλίναν όλες ότι ήταν ένας ο Έλληνας νεκρός και δύο οι τραυματίες», τόνισε.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Πρωτοχρονιά με κρύο, παγετό και ισχυρούς ανέμους - Χιόνια και σε ημιορεινές περιοχές
Η επιδείνωση του καιρού οφείλεται στις ψυχρές αέριες μάζες που θα κινηθούν από τη Βόρεια Ευρώπη και προς την Ελλάδα, φέρνοντας την πρώτη ουσιαστική «εισβολή» του χειμώνα για φέτος
Κρύο