Ελλάδα

Ούτε στα χιονοδρομικά κέντρα δεν έχει χιονίσει ακόμα – Ελπίδες να ανοίξουν μέσα στο Σαββατοκύριακο

Μόνο στο χιονοδρομικό κέντρο του Καιμακτσαλάν ελπίζουν ότι θα καταφέρουν να ανοίξουν για τους χιονοδρόμους μέχρι το τέλος της εβδομάδας. Στα υπόλοιπα χιονοδρομικά της χώρας δεν έχει ρίξει ούτε μια νιφάδα χιονιού μέχρι σήμερα.

Ο πιο ζεστός Νοέμβριος ακολουθείται από έναν Δεκέμβρη που τουλάχιστον μέχρι σήμερα δεν δείχνει ιδιαίτερες διαθέσεις να δώσει τσουχτερό κρύο  και φυσικά χιόνι. Έτσι στα χιονοδρομικά κέντρα της χώρας τηρούν στάση αναμονής και  κοιτούν το δελτίο καιρού μήπως και χιονίσει. Όπως φαίνεται πάντως και από το ρεπορτάζ του Newsit το Σαββατοκύριακο ο καιρός χαλάει με αρκετές χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά της χώρας.

Το μόνο χιονοδρομικό κέντρο που έχει ντυθεί στα λευκά είναι στο Καιμακτσαλάν όπου σύμφωνα με τον διευθυντή του χιονοδρομικού Θ. Αποστόλου: “Τα 15 εκατοστά χιόνι που έχουν οι πίστες αυτές τις ημέρες δεν επαρκούν για να ανοίξουν”.

Ο κ. Αποστόλου εκτιμά ότι λάτρεις του σκι θα μπορέσουν να απολαύσουν το αγαπημένο τους σπορ μεσα στο Σαββατοκύριακο καθώς υπάρχει πρόβλεψη για χιονόπτωση την οποία όπως μας είπε θα ενισχύσουν και με τεχνητό χιόνι. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του κ. Αποστόλου εντός των επομένων 5 ημερών θα ανοίξουν 2 πίστες. Η γενική τιμή εισόδου είναι 15 ευρώ τις αργίες και τα Σαββατοκύριακα και 12 ευρώ τις καθημερινές.

Ο διευθυντής του χιονοδρομικού κέντρου στην Νάουσα 3-5 πηγαδια “υποσχεται” στους χιονοδρόμους από το 3ο Σαββατοκύριακο του Δεκεμβρίου  οτι οι πίστες θα ανοίξουν.

“Από την Πέμπτη βάζουμε μπροστα τα μηχανήματα δημιουργίας τεχνητού χιονιού καθώς οι προβλέψεις δείχνουν πτώση της θερμοκρασίας και χιονόπτωση” είπε στο Newsit ο κ. Α. Ταμπούρης. Τα 3-5 πηγάδια είναι από τα λίγα χιονοδρομικά στη χώρα που διαθέτει την δυνατότητα δημιουργίας χιονιού. Οι τιμές εισόδου είναι 16 ευρώ τα Σαββατοκύριακα και 12 τις καθημερινές.

Στο χιονοδρομικό κέντρο Καλαβρύτων ο κ. Ε. Βαζέος ευελπιστεί πως μέχρι το τέλος της εβδομάδας το χιόνι θα είναι αρκετό όχι για να ανοίξουν οι πίστες αλλά για χιονοπόλεμο. Όπως μας είπε, ίσως το μεθεπόμενο Σαββατοκύριακο το χιόνι να είναι αρκετό και για χιονοδρομίες. Οι τιμές εισόδου στα Καλάβρυτα είναι 25 ευρώ Σαββατοκύριακα και αργίες και 15 ευρώ τις καθημερινές.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Καταδικάστηκε 70χρονος που βίαζε επί ένα μήνα 29χρονη ΑμεΑ: «Έχουμε πάθει μεγάλη ζημιά», λέει η μητέρα της
Η 29χρονη που έχει 68% αναπηρία αποκάλυψε στη μητέρα της τα όσα πέρασε εξαιτίας του ηλικιωμένου - Ο δράστης αν και καταδικάστηκε, είναι έξω από τη φυλακή με αναστολή
Γυναίκα
Πάνω από 25 σεισμοί τις τελευταίες ώρες στην Εύβοια – Ξεκινούν αυτοψίες στα 20 κτίρια που προκλήθηκαν ρωγμές
Ανάμεσα στα κτίρια που εμφάνισαν ρωγμές είναι σπίτια, καταστήματα και το μουσείο του Αγίου Ιωάννη του Ρώσου - Χωρίς σχολείο τη Δευτέρα οι μαθητές στον Δήμο Μαντουδίου - Λίμνη Αγίας Άννας
Φωτογραφία με ζημιές σε σπίτια μετά τους απανωτούς σεισμούς στην Εύβοια
2
Η αντίδραση του πρώην προέδρου του ΕΟΔΑΣΑΑΜ, Χρήστου Παπαδημητρίου για την εμπρηστική επίθεση - «Τα κέντρα εξουσίας να ξέρουν πως δεν θα λυγίσω»
2 ημέρες πριν παραιτηθεί από πρόεδρος του ΕΟΔΑΣΑΑΜ, ο Χρήστος Παπαδημητρίου είχε αναφέρει πως δέχεται απειλές για τη ζωή του
Ο πρώην πρόεδρος του ΕΔΟΑΣΑΑΜ, Χρήστος Παπαδημητρίου
5