Παρασκευή, 3 Μαΐ
18oC Αθήνα

«Παγίδα θανάτου» η γέφυρα της Νέας Φιλαδέλφειας στον Κηφισό – Πεζοί τη χρησιμοποιούν παρά την απαγόρευση

«Παγίδα θανάτου» η γέφυρα της Νέας Φιλαδέλφειας στον Κηφισό – Πεζοί τη χρησιμοποιούν παρά την απαγόρευση

Σοβαρές φθορές έχει υποστεί η πεζογέφυρα της Νέας Φιλαδέλφειας στη Λεωφόρο Κηφισού με τη διέλευση πεζών να έχει απαγορευτεί εδώ και μήνες. Ωστόσο, αυτό δεν έχει εμποδίσει τους πολίτες που συνεχίζουν να τη χρησιμοποιούν με κίνδυνο τη σωματική τους ακεραιότητα

Συγκεκριμένα, όπως αποκάλυψε ρεπορτάζ του Mega, οι πολίτες πηδάνε πάνω από τα απαγορευτικά που έχουν τοποθετηθεί και χρησιμοποιούν κανονικά την πεζογέφυρα της Νέας Φιλαδέλφειας για να περάσουν στην άλλη πλευρά της Λεωφόρου Κηφισού, ρισκάροντας την ίδια τους τη ζωή.

Σημειώνεται πως ήδη από τον Μάρτιο είχε γίνει γνωστό πως η γέφυρα αντιμετωπίζει προβλήματα, καθώς σίδερα και ετοιμόρροπα τσιμέντα διακρίνονται με γυμνό μάτι.

Ωστόσο, οι εργασίες αποκατάστασης της γέφυρας φαίνεται να μην έχουν ξεκινήσει ακόμα.

Όπως αναφέρει δημοσιογράφος του Mega, η γέφυρα αποτελεί κίνδυνο για πεζούς, αλλά και διερχόμενους οδηγούς, καθώς κομμάτι της μπορεί να πέσει πάνω σε κάποια από τα χιλιάδες αυτοκίνητα που περνούν καθημερινά τον Κηφισό.

Ακούστε το ρεπορτάζ στο 1:57:

 

 

Αναγνώστης του newsit.gr επισήμανε πως η πεζογέφυρα κοντά στη γέφυρα Βρυούλων στη Νέα Φιλαδέλφεια υπέστη σημαντικές ζημιές το χειμώνα του 2016-2017 και έκτοτε έκλεισε για το κοινό. Μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει καμία εργασία αποκατάστασης. 

Ωστόσο, οι πεζοί που θέλουν να περάσουν απέναντι (ηλικιωμένοι, γονείς με μικρά παιδιά και καρότσια) χρησιμοποιούν είτε την κατεστραμμένη πεζογέφυρα είτε τη γέφυρα Βρυούλων, η οποία είναι μόνο για αυτοκίνητα και δεν διαθέτει πεζοδρόμιο.

Οι κάτοικοι εκφράζουν την έντονη δυσαρέσκεια τους για την κατάσταση που έχει γίνει κανόνας τα τελευταία χρόνια. 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις