Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

Παγκόσμια ανησυχία για το μολυσμένο με σαλμονέλα βρεφικό γάλα – Εξελίξεις και στην Ελλάδα

Παγκόσμια ανησυχία για το μολυσμένο με σαλμονέλα βρεφικό γάλα – Εξελίξεις και στην Ελλάδα

Δεν λέει να κοπάσει η ανησυχία που έχει προκληθεί παγκοσμίως από το μολυσμένο με το βακτήριο της σαλμονέλας, βρεφικό γάλα μεγάλης εταιρείας που δραστηριοποιείται και στην Ελλάδα.

Στη χώρα μας βρεφικό γάλα της εταιρείας Lactalis κυκλοφορεί από την εταιρεία Frezyderm με την ονομασία Frezylac. Η Ελλάδα είναι μεταξύ των χωρών που είναι στην λίστα και ζητείται η ανάκληση παρτίδων βρεφικού γάλακτος.

Ο ΕΟΦ μέχρι νωρίς το πρωί της Δευτέρας δεν έχει ενημερωθεί από τις γαλλικές αρχές.

Ωστόσο, το απόγευμα αναμένεται να γίνει επίσημη ενημέρωση στα γραφεία της εταιρείας, Frezyderm στην Αθήνα. Η ανησυχία μεταξύ των γονέων είναι μεγάλη και όχι άδικα αφού πολλοί είναι εκείνοι που χρησιμοποιούν το συγκεκριμένο γάλα για τα μωρά τους.

Ήδη έχουν ανακληθεί περίπου 7.000 τόνοι από το συγκεκριμένο γάλα αλλά οι εκπρόσωποι της εταιρείας στην Γαλλία δεν ήταν σε θέση να πουν πόσο έχει καταναλωθεί και πόσο υπάρχει στις αποθήκες καταστημάτων.

Η Lactalis είναι μια από τις μεγαλύτερες γαλακτοκομικές εταιρείες στον κόσμο. Εκτός από βρεφικό γάλα παράγει τυροκομικά προϊόντα, γάλα ημέρας και βούτυρο.

Η ανάκληση των προιόντων αποφασίστηκε μετά από 26 περιπτώσεις παιδιών που αρρώστησαν στην Γαλλία από τις αρχές Δεκεμβρίου.

Τα συμπτώματα της σαλμονέλας περιλαμβάνουν, διάρροια, πόνους στο στομάχι και μερικές φορές εμετούς και πυρετό.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις