Δευτέρα, 29 Απρ.
21oC Αθήνα

Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS: «Ένα τεστάκι κάν’ το» – Που να εξεταστείτε δωρεάν και χωρίς ραντεβού

Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS: «Ένα τεστάκι κάν’ το» – Που να εξεταστείτε δωρεάν και χωρίς ραντεβού

Με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα κατά του HIV/AIDS, 1η Δεκεμβρίου, ο ΕΟΔΥ και ο σύλλογος Θετική Φωνή διοργανώνουν μια σειρά από δράσεις, αλλά και δωρεάν εξέταση

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του HIV/AIDS, ο Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδος – Θετική Φωνή και τα Κέντρα Πρόληψης και Σεξουαλικής Υγείας Checkpoint υπενθυμίζουν τη σημασία της τακτικής εξέτασης HIV με το σλόγκαν «Ένα τεστάκι κάν’ το».

Την Παρασκευή 1η Δεκεμβρίου, από τις 10.00 ως τις 14.00, το προσωπικό του Checkpoint θα βρίσκεται στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης ενημερώνοντας το κοινό για τον HIV και τη σεξουαλική υγεία, μοιράζοντας ενημερωτικό υλικό και προφυλακτικά και παρέχοντας δωρεάν, ανώνυμες, εμπιστευτικές εξετάσεις HIV.

Παράλληλα, το Athens Checkpoint (Πιττάκη 4, Μοναστηράκι, 1ος όροφος) θα παραμείνει ανοιχτό από τις 12:00 μέχρι τις 20:00 περιμένοντας το κοινό για εξετάσεις χωρίς ραντεβού.

Από την πλευρά του το Κέντρο Σεξουαλικής Υγείας του ΕΟΔΥ, κατ’ εξαίρεση θα δέχεται το κοινό χωρίς ραντεβού και επεκτείνει το ωράριο λειτουργίας του έως τις 17:00, προσφέροντας τις παρακάτω υπηρεσίες:

  • Δωρεάν, ανώνυμο και εμπιστευτικό έλεγχο με δοκιμασίες ταχείας ανίχνευσης (rapid test) για HIV, Ηπατίτιδα Β, Ηπατίτιδα C, Σύφιλη, Χλαμύδια & Γονόρροια
  • Συμβουλευτική πριν και μετά το τεστ
  • Ιατρική καθοδήγηση σε θέματα σεξουαλικής υγείας
  • Δωρεάν διάθεση προφυλακτικών στο κοινό
  • Εκπαίδευση στη σωστή χρήση προφυλακτικού

Υπενθυμίζεται ότι το Κέντρο Σεξουαλικής Υγείας του ΕΟΔΥ παρέχει Συμβουλευτική και Δωρεάν – Ανώνυμη Ανιχνευτική Εξέταση για Σεξουαλικά Μεταδιδόμενα Νοσήματα καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή, 09.00 π.μ. -14.00, κατόπιν ραντεβού.

Χώρος παρεχόμενων υπηρεσιών: Κέντρο Σεξουαλικής Υγείας ΕΟΔΥ, Πολυκλινική Αθηνών, Πειραιώς 3, Ομόνοια, τηλ. 2108813615, e-mail: sexualhealth@eody.gov.g

Κεντρική Εκδήλωση του ΕΟΔΥ για την 1η Δεκεμβρίου 2023

Κινητή Μονάδα Εξέτασης στην κεντρική πλατεία στο Γκάζι (Περσεφόνης και Βουτάδων) από την Παρασκευή 1η Δεκεμβρίου έως και την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου και ώρες 17:00 έως 22:00, με σκοπό τόσο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του πληθυσμού όσο και τη δωρεάν εξέταση με rapid test για τον HIV και τα υπόλοιπα ΣΜΝ με συμβουλευτική πριν και μετά το τεστ.

Πηγή: iatropedia.gr

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις