Σάββατο, 4 Μαΐ
16oC Αθήνα

Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου η Αθήνα από σήμερα 23 Απριλίου

Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου

Από τη Δευτέρα 23 Απριλίου και για έναν χρόνο η Αθήνα θα είναι η Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου 2018. Γεμάτη εκδηλώσεις σας καλεί να την ανακαλύψετε…

Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου για το 2018 είναι η Αθήνα! Μία μεγάλη διοργάνωση που φέρνει την Αθήνα στο επίκεντρο του διεθνούς ενδιαφέροντος. Η Αθήνα πρωταγωνιστεί σε έναν από τους πιο δυναμικούς χώρους της δημιουργίας και του πολιτισμού. Τον χώρο της συγγραφής και του βιβλίου.

Με σύνθημα «Η Αθήνα γιορτάζει, η πόλη διαβάζει» η πρωτεύουσα για έναν χρόνο, με περισσότερες από 250 εκδηλώσεις, θα κινείται στους ρυθμούς της αγάπης για το βιβλίο.

Οι εκδηλώσεις που ξεκινούν από 23 Απριλίου για την Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου

Τη Δευτέρα 23 Απριλίου από τις 19.30 η Διονυσίου Αρεοπαγίτου θα γεμίσει με μουσικές, χορούς, απρόσμενες αναγνώσεις και πολλές εκπλήξεις. Στις 19:45 η Διονυσίου Αρεοπαγίτου θα γεμίσει με μουσικές από την μπάντα του δήμου Αθηναίων. Στις 21:00 στο ύψος του Ωδείου Ηρώδου του Αττικού οι Athens Lindy Hop θα περιμένουν τον κόσμο για χορό σε ρυθμούς jazz και swing από τη Big Band του δήμου Αθηναίων.

Το μουσικό σύνολo Batuka θα δίνει ρυθμό με τα κρουστά του. Μικροί και μεγάλοι θα απολαύσουν μικρές παρελάσεις χαράς. Το Athens Circus Festival σε επιμέλεια Κωστή Βαζαίου θα ξεφυλλίζει το βιβλίο της τέχνης του δρόμου με μαγικές εικόνες με δρώμενα εμπνευσμένα από το βιβλίο.

Τη μεγάλη διοργάνωση στηρίζουν ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου Αθηναίων. Ακόμη, το Δίκτυο Πολιτισμού του δήμου Αθηναίων και η Τεχνόπολη. Επιπλέον, το ΣυνΑθηνά και τα Ανοιχτά Σχολεία του δήμου Αθηναίων.

Η διοργάνωση ενισχύεται από δωρεές ιδρυμάτων, από μορφωτικά ινστιτούτα, πρεσβείες και πολλούς ακόμα φορείς. Μέγας δωρητής στην Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου είναι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Από 23 Απριλίου διαβάζουμε την… Αθήνα!

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις