Ελλάδα

Παγώνει ο ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση

Πλήρες αλαλούμ επικρατεί με τον ΦΠΑ μερικές μόνο ώρες πριν τις προγραμματικές δηλώσεις στη Βουλή. Ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, σύμφωνα με τις πληροφορίες που κυκλοφόρησαν αργά τη νύχτα, θα ανακοινώσει την τύχη του ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση και όλα δείχνουν ότι θα αναφερθεί σε αναστολή του μέτρου.

Η κοινωνική αντίδραση λόγω των οικονομικών επιπτώσεων φέρνει αλλαγή. Ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται σήμερα να ανακοινώσει την αναστολή εφαρμογής ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση και θα αναφερθεί στην αναζήτηση ισοδύναμων μέτρων ώστε να καλυφθεί το ποσό των 300 εκατομμυρίων που απαιτούν οι δανειστές. Θα βρεθούν όμως τα ισοδύναμα αυτά και από που;

Το ερώτημα μάλλον δεν έχει καθόλου εύκολη απάντηση και έτσι μάλλον είναι ακόμη ενεργό το σχέδιο Β που συζητήθηκε και προβλέπει:την κατάργηση του μέτρου για τα ιδιωτικά νηπιαγωγεία, να είναι ο ΦΠΑ από 0% έως 13% στα φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης και ξένων γλωσσών και κανονικά να ισχύσει ο ΦΠΑ 23% για δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Οι πλημμύρες «πνίγουν» τον Έβρο: «Εάν σπάσουν κι άλλα αναχώματα θα κινδυνεύσουν οικισμοί»
Οι έντονες βροχοπτώσεις στην περιοχή το τελευταίο διάστημα αλλά και τα χιόνια στη Βουλγαρία ανέβασαν τη στάθμη του ποταμού Έβρου και των παραποτάμων Ερυθροποτάμου και Άρδα, ξεπερνώντας το επίπεδο ασφαλείας
Πλημμύρες στον Έβρο
Καθαρά Δευτέρα: 20 χρόνια έκλεισε ο «άνθρωπος των χαρταετών» - «Δίνουμε χαρά στα παιδάκια»
Η απίστευτη ιστορία του Θεόδωρου Κωνσταντίνου - «Εύχομαι καλή Σαρακοστή σε όλο τον κόσμο, να έρθει από εδώ στο Παγκράτι να πάρει πολύ καλές τιμές και χαρταετούς για να περάσει καλά»
Χαρταετός την Καθαρά Δευτέρα