Πέμπτη, 2 Μαΐ
22oC Αθήνα

Παγώνη για ασπαρτάμη: «Δεν χρειάζεται πανικός, υπάρχουν ενδείξεις, αλλά όχι αποδείξεις»

Παγώνη για ασπαρτάμη: «Δεν χρειάζεται πανικός, υπάρχουν ενδείξεις, αλλά όχι αποδείξεις»

Η Ματίνα Παγώνη ξεκαθάρισε ότι δεν χρειάζεται πανικός με το θέμα με την γλυκαντική ουσία ασπαρτάμη η οποία φέρεται να είναι ύποπτη για την δημιουργία καρκίνου.

Τα σενάρια ανέφεραν ότι ο ΠΟΥ θα ανακοινώσει στις επόμενες εβδομάδες ότι η γλυκαντική ουσία ασπαρτάμη που χρησιμοποιείται σε πολλά προϊόντα όπως αναψυκτικά και τσίχλες προκαλεί καρκίνο, αλλά η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη τόνισε μιλώντας σήμερα (30.6.2023) στο MEGA ότι δεν χρειάζεται πανικός.

H Ματίνα Παγώνη επισήμανε ότι μέχρι στιγμής, υπάρχουν ενδείξεις και όχι αποδείξεις για την ασπαρτάμη, ενώ, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αναμένει στις 15 Ιουλίου τα αποτελέσματα μιας μεγάλη επιστημονικής μελέτης, η οποία θα δείξει τι πραγματικά ισχύει με την γλυκαντική αυτή ουσία που είναι ευρέως διαδεδομένη εδώ και 10ετίες.

«Ο ΠΟΥ είχε κάποιες ενδείξεις εδώ και έναν μήνα από μία επιτροπή, ότι τα πράγματα με την ασπαρτάμη δεν πηγαίνουν καλά. Μία επιτροπή δουλεύει μία μεγάλη μελέτη και τη 15η Ιουλίου θα έχουν αποτελέσματα.

Προς το παρόν, υπάρχουν μόνο ενδείξεις», σημείωσε η Ματίνα Παγώνη.

 

Η Ματίνα Παγώνη τόνισε ότι όλοι έχουν θορυβηθεί και υπάρχει μεγάλη ανησυχία για το θέμα της ασπαρτάμης και το αν είναι καρκινογόνα ουσία και επισήμανε ότι όλοι πρέπει να περιμένουμε τα αποτελέσματα της μελέτης.

«Ο κόσμος έχει θορυβηθεί. Δεν χρειάζεται πανικός, περιμένουμε να δούμε τα αποτελέσματα», κατέληξε η Ματίνα Παγώνη.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις