Ελλάδα

Παγώνη για αύξηση κρουσμάτων κορονοϊού: Τώρα βλέπουμε τα αποτελέσματα των πάρτι

Η πρόεδρος ΕΙΝΑΠ και αντιπρόεδρος ΟΕΝΓΕ, Ματίνα Παγώνη, σε τηλεοπτική της συνέντευξη αναφέρθηκε στην αύξηση των κρουσμάτων και τις εξελίξεις στο θέμα του κορονοϊού, ενώ επισήμανε ότι πιθανότατα δεν θα έχουμε εμβόλιο για τον κορονοϊό μέσα στο 2020.

Σε συνέντευξή της στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA, η πρόεδρος ΕΙΝΑΠ και αντιπρόεδρος ΟΕΝΓΕ Ματίνα Παγώνη επεσήμανε ότι η αύξηση των κρουσμάτων που παρατηρούμε τις τελευταίες μέρες είναι το αποτέλεσμα των πάρτι και του συνωστισμού.

Συγκεκριμένα, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την αύξηση κρουσμάτων κορονοϊού στην Ελλάδα τα τελευταία 24ωρα και αν υπάρχει ανησυχία για την εξέλιξη της πανδημίας, η κα. Παγώνη τόνισε μεταξύ άλλων «ανησυχούμε πολύ καιρό, εδώ και μήνες. Προσπαθούμε να προετοιμαστούμε για να αντιμετωπίσουμε τον ιό.

Μερικοί πίστεψαν ότι έφυγε ο κορονοϊός. Ο κορονοϊός είναι εδώ. Προσπαθούμε να τον μελετήσουμε και να δούμε τι γίνεται. Εμβόλιο δεν θα έχουμε μέσα στο 2020 και προσπαθούμε να τον αντιμετωπίσουμε. Τον Μάιο τα στατιστικά ήταν καλύτερα, αλλά τον τελευταίο καιρό έχουμε τα αποτελέσματα του προηγούμενου δεκαπενθημέρου, των πάρτι, των συγκεντρώσεων, του συνωστισμού. Πάρθηκαν τα μέτρα για τις μάσκες, που έπρεπε να παρθούν, τόσο για εσωτερικούς όσο και εξωτερικούς χώρους, όπου υπάρχει συνωστισμός».

Κορονοϊός και σωστή χρήση μάσκας

Η κ. Παγώνη έδωσε και κάποιες οδηγίες για τη χρήση της μάσκας, αναφέροντας ότι «πρέπει να έχουμε πλύνει τα χέρια μας, διαφορετικά δεν την αγγίζεις. Η μάσκα δεν μπαίνει σε τσέπη, εκτός αν είναι σε αποστειρωμένο σακουλάκι. Και για να βγάλεις τη μάσκα πρέπει να έχεις πλύνει πριν και μετά τα χέρια σου».

«Το θέμα κόστους νομίζω ότι λύθηκε με τις πάνινες μάσκες, που πρέπει να πλένονται καθημερινά και να σιδερώνονται. Έχουν γίνει προτάσεις να δίνουν οι ίδιοι μάσκες στους πελάτες στα σούπερ μάρκετ. Ειδικά στα σούπερ μάρκετ, θα μπορούσαν να έχουν μάσκες και να τις δίνουν. Οι μάσκες για τον κόσμο είναι οι απλές μίας χρήσης, ή οι πάνινες», πρόσθεσε η κα. Παγώνη.

Σε ό,τι αφορά στα στις αντιφατικές, αρχικά, συστάσεις για τη χρήση της μάσκας, η κ. Παγώνη είπε ότι «έγιναν κάποια λάθη. Δίκιο έχει που μπερδεύτηκε ο κόσμος με τις μάσκες. Όμως σε τέτοιες καταστάσεις γίνονται και λάθη. Σε αυτή την ιστορία μαθαίνουμε, σπουδάζουμε, και εμείς οι γιατροί τώρα το μελετάμε. Περιμέναμε να δούμε πώς θα συμπεριφερθεί ο ιός σε υψηλές θερμοκρασίες. Στα νοσοκομεία πρέπει να αλλάζουμε μάσκες ανά 2-3 ώρες. Δεν πρέπει να φοράει κανείς την ίδια μάσκα 8 ώρες».

«Η προσωπίδα, ειδικά η μικρή, δεν κάνει καθόλου δουλειά. Δεν είναι σωστή. Αν δεν εφαρμοστεί κανονικά στο πρόσωπο η μάσκα, σε μύτη και στόμα, δεν μπορείς να διασφαλίσεις ότι ο ιός δεν μεταδίδεται. Προτείνουμε τις κανονικές μάσκες», κατέληξε η κ. Παγώνη.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Η συγκινητική ανάρτηση της δασκάλας πιάνου του 34χρονου δύτη που πνίγηκε στη Βουλιαγμένη - «Το "σε λίγο" δεν ήρθε ποτέ, καλό ταξίδι Πλάτωνα»
Η Αννίτα Τίκη ήταν δασκάλα πιάνου του 34χρονου, ενός «υπέροχου ανθρώπου, με σπάνιο ήθος, ευγένεια, ευαισθησία και ένα ζεστό χαμόγελο που δεν θα ξεχάσω ποτέ»
Επιχείρηση απεγκλωβισμού δύτη στη θαλάσσια περιοχή στα Λιμανάκια Βουλιαγμένης, Κυριακή 22 Μαρτίου 2026. Στο σημείο βρίσκονται ένα πλοίο του λιμενικού, κλιμάκιο της μονάδας υποβρύχιων αποστολών και ένα ιδιωτικό καταδυτικό συνεργείο
Ακρίβεια και καθημερινότητα: Τα μικρά έξοδα που «τρώνε» τον μισθό χωρίς να το καταλαβαίνεις
Από τον καθημερινό καφέ μέχρι τις ξεχασμένες συνδρομές - Πώς οι μικρές, επαναλαμβανόμενες δαπάνες εξαφανίζουν τον μισθό και απλά βήματα για να ανασάνει ο προϋπολογισμός σου
Πηγή φωτό: iStock
Σεισμός 4,3 Ρίχτερ στην Κεφαλονιά
Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, ο σεισμός είχε επίκεντρο ένα χιλιόμετρο βορειοανατολικά της Σκάλας στην Κεφαλονιά και εστιακό βάθος 16,7 χιλιόμετρα
Σεισμός στην Κεφαλονιά