Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Παγώνη: Με αυτούς τους ρυθμούς εμβολιασμού δεν θα έχουμε ανοσία τον Ιούνιο

Παγώνη: Με αυτούς τους ρυθμούς εμβολιασμού δεν θα έχουμε ανοσία τον Ιούνιο
Φωτογραφία αρχείου

Με πολύ αργούς ρυθμούς προχωρά ο εμβολιασμός κατά του κορονοϊού στη χώρα μας, σύμφωνα τα όσα αναφέρει στο GRTimes η πρόεδρος ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη. 

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, κρίνει μιλώντας στο GRTimes ότι η διαδικασία του εμβολιασμού στην Ελλάδα κινείται με πολύ αργούς ρυθμούς. Ενώ θα έπρεπε μέχρι τα τέλη του Ιουνίου να έχει επιτευχθεί η πολυπόθητη ανοσία της αγέλης, δεδομένου και του ερχομού της τουριστικής περιόδου, οι αριθμοί των μέχρι τώρα εμβολιασμών στη χώρα μας, σύμφωνα με την ίδια, δε μας επιτρέπουν να είμαστε αισιόδοξοι. «Δεν έχουν γίνει όσοι εμβολιασμοί θα θέλαμε», εκτιμά.

Θεωρεί, ότι απ’ τη στιγμή που τα νοσοκομεία έχουν επωμιστεί το έργο του εμβολιασμού, πρέπει να ενισχυθούν. Τονίζει μάλιστα, ότι είναι απαραίτητος ο εφοδιασμός τους με το διπλό προσωπικό, ώστε να προχωρήσει ο εμβολιασμός με ικανοποιητικούς ρυθμούς και να επιτευχθεί το καλοκαίρι η ανοσία στη χώρα μας.

«Πρέπει να κινηθούμε γρηγορότερα. Στις 30 Ιουνίου, θα πρέπει το 60% του πληθυσμού μας να είναι εμβολιασμένο, ώστε να έχουμε σχετική ανοσία. Έτσι όπως πάμε όμως, δεν το βλέπω. Οι αριθμοί των εμβολιασμένων ως τώρα δεν είναι ικανοποιητικοί. Μπορεί ο αριθμός των αρνητών να έχει πέσει, αλλά η διαδικασία του εμβολιασμού προχωρά πολύ αργά», σχολιάζει η κ. Παγώνη.

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις