Πέμπτη, 25 Απρ.
23oC Αθήνα

Παγώνη: Πάσχα με self test και διπλή μάσκα στην εκκλησία – Σταθεροποιείται η κατάσταση στις ΜΕΘ

Παγώνη: Πάσχα με self test και διπλή μάσκα στην εκκλησία – Σταθεροποιείται η κατάσταση στις ΜΕΘ

Ξεκάθαρη για άλλη μια φορά η Ματίνα Παγώνη: για να μην υπάρξουν… προβλήματα, το Πάσχα πρέπει όσοι πάνε σε τραπέζι να έχουν κάνει self test και όσοι θέλουν να πάνε στην εκκλησία, να πάνε με δυο μάσκες.

Το βράδυ της Ανάστασης για να υπάρχει σιγουριά οι οικοδεσπότες και αυτοί που θα επισκεφτούν μια οικογένεια θα πρέπει να έχουν κάνει self test ενώ όσοι πάνε εκκλησία Μεγάλη Παρασκευή, Μεγάλο Σάββατο κλπ να κάνουν χρήση διπλής μάσκας γιατί δεν είναι εύκολο να κρατηθούν οι αποστάσεις ξεκαθάρισε η Ματίνα Παγώνη μιλώντας το πρωί της Τρίτης (27.04.2021) στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ αποκάλυψε ότι η πληρότητα ΜΕΘ στην Αττική τις τελευταίες μέρες είναι 89%, στη Θεσσαλονίκη 91% ενώ στην υπόλοιπη Ελλάδα είναι 87%.

«Οι τελευταίες εφημερίες συγκριτικά με τις προηγούμενες 3-4 βδομάδες δείχνουν ότι υπάρχει μια σταθεροποίηση και ελάχιστη μείωση των εισαγωγών στα νοσοκομεία. Ευχόμαστε να γίνει περισσότερο» επεσήμανε η Ματίνα Παγώνη και πρόσθεσε πως πριν από 3 βδομάδες ήταν σε αναμονή διασωληνωμένων σε νοσοκομεία γύρω στα 15-16 άτομα μέχρι να μπουν σε ΜΕΘ ενώ το Σαββατοκύριακο 3-5. 

Η Ματίνα Παγώνη απεύθυνε έκκληση στους πολίτες να εμβολιαστούν, λέγοντας ότι ο στόχος είναι να έχουν εμβολιαστεί μέχρι το καλοκαίρι για να αποκτηθεί η ανοσία. Υπενθύμισε ότι το 70% όσων νοσηλεύονται είναι ανεμβολίαστοι και πως υπάρχουν και κάποιοι που έχουν κάνει την πρώτη δόση και δεν έχουν προλάβει να κάνουν την δεύτερη δόση. 

 

Αναφερόμενη στην ινδική μετάλλαξη επεσήμανε πως δεν υπάρχουν πλήρη στοιχεία. «Αυτό που έχουμε ως στοιχείο σήμερα είναι πως το πρώτο κρούσμα δεν είχε σχέση με ταξίδια, το άλλο είχε με το Ντουπάι ενώ τα συμπτώματα και στα δυο περιστατικά είναι απλά. Το ψάχνουμε και εντός των ημερών νομίζω θα έχουμε περισσότερες πληροφορίες για αυτό το θέμα». 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις