Πέμπτη, 18 Απρ.
20oC Αθήνα

Παγώνη στο Live News για το Πάσχα, τα self test στα Λύκεια αλλά και για το τεστ μέσω κινητού (video)

Παγώνη στο Live News για το Πάσχα, τα self test στα Λύκεια αλλά και για το τεστ μέσω κινητού (video)

Στο MEGA και στην εκπομπή Live News με τον Νίκο Ευαγγελάτο μίλησε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη. Η κ. Παγώνη απάντησε σε ερωτήσεις σχετικά με το πώς θα περάσουμε το Πάσχα, για την πρεμιέρα των self test στα Λύκεια, καθώς και για το τεστ κορονοϊού που ελέγχει από το μάτι μέσω εφαρμογής στο κινητό τον πολίτη.

«Ας περιμένουμε το αντιικό φάρμακο που είναι το πιο σημαντικό το οποίο θα σώσει ζωές. Γιατί μόνο θα προχωρήσουμε και μετά δεν πειράζει θα βγάζαμε και από τα μάτια διάγνωση. Γρήγορα σε τρίλεπτο όπως μας είπανε όμως η μελέτη δεν έχει προχωρήσει ακόμα. Γι’ αυτό λοιπόν ας περιμένουμε να περάσει τις φάσεις της και μετά να δούμε…», ήταν το σχόλιο της κυρίας Παγώνη για το τεστ κορονοϊού που ελέγχει από το μάτι μέσω εφαρμογής στο κινητό τον πολίτη.

Clickmore: Κορονοϊός: Την Τετάρτη τα πρώτα εμβόλια Johnson & Johnson στην Ελλάδα (video)

Ερωτηθείσα για τα self test και τα έως τώρα αποτελέσματα από την πρώτη ημέρα χρήσης τους, τόνισε ότι: «Έτσι θα ανιχνεύσουμε τους ασυμπτωματικούς. Ήδη βρήκαμε 613 μαθητές και καθηγητές. Αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό. Αυτά τα άτομα πηγαίνανε στο σχολείο τους σήμερα, θα μετέδιδαν και καταλαβαίνετε τι επρόκειτο να γίνει…»!

Παγώνη για το Πάσχα

Ενώ σχετικά με το αν τα self tests είναι το «όπλο» που θα επιτρέψει Πάσχα στο χωριό, η Ματίνα Παγώνη σημείωσε: «Είναι ένας παράγοντας που θα βοηθήσει αφού αξιολογήσουμε τις παραμέτρους, δηλαδή πόσο έχουν προχωρήσει οι εμβολιασμοί, τον αριθμό των κρουσμάτων και των διασωληνωμένων ακόμα αυξάνεται γιατί μπορεί να φτάσουν μέχρι και 1000. Την τελευταία βδομάδα θα αποφασίσουμε τι πρέπει να γίνει για τη μετακίνηση στα χωριά.

Πρέπει να είμαστε λίγο επιφυλακτικοί από τώρα δεν μπορούμε να το πούμε και πάρα πολύ προσεκτικοί για ένα λόγο όλοι γνωρίζετε ότι όταν πάμε στα χωριά μας δεν καθόμαστε στο σπίτι μας, ούτε συγκεντρώνονται δύο οικογένειες ψήνουν τα αρνιά όλοι μαζί και είναι πάνω από 30 άτομα».

Παρακολουθήστε τη συνέντευξη της Ματίνας Παγώνη στο Live News και τον Νίκο Ευαγγελάτο:

 

πηγή: MEGA

 

 

 

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις