Ελλάδα

Παγώνη: Ζητά να ανοίξουν τα καταστήματα με μέτρα (video)

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Στην τηλεοπτική εκπομπή Live News, με τον Νίκο Ευαγγελάτο, στο Mega, μίλησε το απόγευμα της Τρίτης, 30.03.2021, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη, τόσο για τον αριθμό νέων κρουσμάτων κορονοϊού που αναμένουμε σήμερα –και ίσως σπάσει όλα τα ρεκόρ– όσο και για το άνοιγμα της αγοράς.

Η κ. Παγώνη ήταν κατηγορηματική σε ό, τι αφορά το δεύτερο θέμα, τονίζοντας πως «δεν έχουμε αυτή τη στιγμή αυστηρά μέτρα, ούτε lockdown. Όπως κινούμαστε τώρα, θα κινούμαστε και τότε».

Η Παγώνη για καταστήματα και σχολεία

«Δηλαδή δεν θα αλλάξει κάτι όπως κυκλοφορούσε κάποιος μέχρι τώρα, έτσι θα κυκλοφορεί και την επόμενη εβδομάδα που συζητιέται να ανοίξουν τα καταστήματα. Απλώς θα πρέπει να είμαστε πολύ περισσότερο προσεκτικοί και με μέτρα. Θα μπορεί κάποιος να μπει στο κατάστημα με διπλή μάσκα και να κάνει τα ψώνια του. Η διαφορά θα είναι ότι θα αισθανθούμε ψυχολογικά καλύτερα. Δεν υπάρχει διαφορά γιατί δεν υπάρχουν μέτρα αυτή τη στιγμή. Ο κόσμος κυκλοφορεί όπως έχετε δει όλο αυτό τον καιρό έξω κανονικά τα σαββατοκύριακα είδατε τι έγινε. Οι πάντες ήταν έξω με τις μάσκες οι μισοί κάτω από τη μύτη. Άρα ποια η διαφορά;», αναρωτήθηκε.

Click4more: Έτσι θα γίνονται τα self test κορονοϊού στα σχολεία – Τι πρέπει να κάνουν οι γονείς

Όσον αφορά τα σχολεία η κ. Παγώνη εξήγησε ότι «για να ανοίξουν τα Γυμνάσια και τα Λύκεια πρέπει να έχουμε self tests αλλιώς δεν γίνεται. Τα Δημοτικά και τα νηπιαγωγεία δεν μπορούν να ανοίξουν γιατί θα πηγαίνουν τα παιδιά στο σχολείο οι γιαγιές και οι παππούδες και θα υπάρχει συνωστισμός. Μπορεί να ανοίξουν τα Δημοτικά και μια εβδομάδα πριν το Πάσχα, για τα παιδιά θα είναι ακόμα και αυτό μια αλλαγή».

Πάμε για ρεκόρ νέων κρουσμάτων…

Σχετικά με το ρεκόρ κρουσμάτων που αναμένεται να έχουμε σήμερα η κ. Παγώνη υποστήριξε ότι θα κρούσματα θα είναι πάνω από 3.500. «Είναι κρούσματα από πριν 15 μέρες και ό, τι ίσχυε τότε, ισχύει και τώρα» ανέφερε η ίδια.

Τέλος, μίλησε για την κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία τις τελευταίες μέρες. «Το 65% των εισαγωγών ήταν νέοι άνθρωποι στη δική μας εφημερία. Και αυτό εξηγείται. Οι μεγάλοι έχουν ήδη κάνει εμβόλια. Οι μεταλλάξεις είναι ιδιαίτερα μεταδοτικές στους νέους ανθρώπους. Για αυτό έχουμε και διασωληνώσεις νέων ανθρώπων το πολύ μέχρι 60 ετών», είπε χαρακτηριστικά.

Δείτε όσα είπε η Ματίνα Παγώνη

Πηγή: Live News.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Διπλή δολοφονία στο Αίγιο: Μαχαιριές στην καρδιά είχαν μητέρα και γιος – Τι έδειξε η ιατροδικαστική έκθεση των θυμάτων
Στη σορό της 54χρονης εντοπίστηκαν συνολικά 43 μαχαιριές, ενώ στο σώμα του 26χρονου διαπιστώθηκε τραύμα από όπλο τύπου φλόμπερ στον κρόταφο και πέντε μαχαιριές
Τα δυο θύματα της δολοφονίας στο Αίγιο
Η στιγμή που νεαρός εισβάλλει σε σπίτι ηλικιωμένης στο Μενίδι προσποιούμενος τεχνικό ρεύματος και ψάχνει για χρήματα
Ο νεαρός φαίνεται να κινείται από δωμάτιο σε δωμάτιο, ανοίγει πόρτες και εξερευνά τους χώρους του σπιτιού, ενώ η ηλικιωμένη τον καθοδηγεί χωρίς να γνωρίζει ότι ο τεχνικός «μαϊμού» ψάχνει χρήματα και τιμαλφή
Μενίδι
Διπλή δολοφονία στο Αίγιο: Την αποφυλάκισή του θα ζητήσει ο 65χρονος Ιταλός – «Η Μαρία σκότωσε τον Ολύμπιο και μετά αυτοτραυματίστηκε»
Στις επόμενες 10 μέρες, οι συνήγοροι υπεράσπισης του Ιταλού θα ζητήσουν αντικατάσταση των περιοριστικών όρων, και να αφεθεί ελεύθερος μέχρι να ανοίξουν οι ιατρικοί φάκελοι των θυμάτων
Ο 65χρονος Ιταλός σύντροφος της 54χρονης στο Αίγιο
6
Κύκλωμα αναβολικών: Ελεύθερος με εγγύηση 50.000 ευρώ ο ιδιοκτήτης του φαρμακείου και εργαστηρίου – Επιμένει ότι όλα ήταν νόμιμα
Ο 51χρονος αρνήθηκε τις σε βάρος του κατηγορίες υποστηρίζοντας ότι το εργαστήριο παρασκευής αναβολικών στο Χαλάνδρι είχε νόμιμη δραστηριότητα
Τα ευρήματα στο φαρμακείο στο Χαλάνδρι