Ελλάδα

Παγώνη: Ζητά να ανοίξουν τα καταστήματα με μέτρα (video)

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Στην τηλεοπτική εκπομπή Live News, με τον Νίκο Ευαγγελάτο, στο Mega, μίλησε το απόγευμα της Τρίτης, 30.03.2021, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη, τόσο για τον αριθμό νέων κρουσμάτων κορονοϊού που αναμένουμε σήμερα –και ίσως σπάσει όλα τα ρεκόρ– όσο και για το άνοιγμα της αγοράς.

Η κ. Παγώνη ήταν κατηγορηματική σε ό, τι αφορά το δεύτερο θέμα, τονίζοντας πως «δεν έχουμε αυτή τη στιγμή αυστηρά μέτρα, ούτε lockdown. Όπως κινούμαστε τώρα, θα κινούμαστε και τότε».

Η Παγώνη για καταστήματα και σχολεία

«Δηλαδή δεν θα αλλάξει κάτι όπως κυκλοφορούσε κάποιος μέχρι τώρα, έτσι θα κυκλοφορεί και την επόμενη εβδομάδα που συζητιέται να ανοίξουν τα καταστήματα. Απλώς θα πρέπει να είμαστε πολύ περισσότερο προσεκτικοί και με μέτρα. Θα μπορεί κάποιος να μπει στο κατάστημα με διπλή μάσκα και να κάνει τα ψώνια του. Η διαφορά θα είναι ότι θα αισθανθούμε ψυχολογικά καλύτερα. Δεν υπάρχει διαφορά γιατί δεν υπάρχουν μέτρα αυτή τη στιγμή. Ο κόσμος κυκλοφορεί όπως έχετε δει όλο αυτό τον καιρό έξω κανονικά τα σαββατοκύριακα είδατε τι έγινε. Οι πάντες ήταν έξω με τις μάσκες οι μισοί κάτω από τη μύτη. Άρα ποια η διαφορά;», αναρωτήθηκε.

Click4more: Έτσι θα γίνονται τα self test κορονοϊού στα σχολεία – Τι πρέπει να κάνουν οι γονείς

Όσον αφορά τα σχολεία η κ. Παγώνη εξήγησε ότι «για να ανοίξουν τα Γυμνάσια και τα Λύκεια πρέπει να έχουμε self tests αλλιώς δεν γίνεται. Τα Δημοτικά και τα νηπιαγωγεία δεν μπορούν να ανοίξουν γιατί θα πηγαίνουν τα παιδιά στο σχολείο οι γιαγιές και οι παππούδες και θα υπάρχει συνωστισμός. Μπορεί να ανοίξουν τα Δημοτικά και μια εβδομάδα πριν το Πάσχα, για τα παιδιά θα είναι ακόμα και αυτό μια αλλαγή».

Πάμε για ρεκόρ νέων κρουσμάτων…

Σχετικά με το ρεκόρ κρουσμάτων που αναμένεται να έχουμε σήμερα η κ. Παγώνη υποστήριξε ότι θα κρούσματα θα είναι πάνω από 3.500. «Είναι κρούσματα από πριν 15 μέρες και ό, τι ίσχυε τότε, ισχύει και τώρα» ανέφερε η ίδια.

Τέλος, μίλησε για την κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία τις τελευταίες μέρες. «Το 65% των εισαγωγών ήταν νέοι άνθρωποι στη δική μας εφημερία. Και αυτό εξηγείται. Οι μεγάλοι έχουν ήδη κάνει εμβόλια. Οι μεταλλάξεις είναι ιδιαίτερα μεταδοτικές στους νέους ανθρώπους. Για αυτό έχουμε και διασωληνώσεις νέων ανθρώπων το πολύ μέχρι 60 ετών», είπε χαρακτηριστικά.

Δείτε όσα είπε η Ματίνα Παγώνη

Πηγή: Live News.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Συγκλονισμένοι οι άνθρωποι που γνώριζαν την 25χρονη που δολοφονήθηκε στην Ηγουμενίτσα: «Η Πηνελόπη ήταν πολύ στεναχωρημένη μετά τον χωρισμό»
Γείτονας του δράστη αποκαλύπτει στο newsit.gr την προβληματική συμπεριφορά του, συνάδελφοι της άτυχης Πηνελόπης κάνουν λόγο για «ένα καλό και μορφωμένο κορίτσι»
Το 25χρονο θύμα της δολοφονίας
Ο Ιατρικός Σύλλογος Χανίων ετοιμάζει 3 μηνυτήριες αναφορές σε αισθητικούς - «Μέχρι και κτηνίατρος μας είπαν ότι κάνει botox»
Αισθητικοί και ιατροί άλλων ειδικοτήτων εμφανίζονται να παρέχουν υπηρεσίες αισθητικής οι οποίες δεν εμπίπτουν στο αντικείμενό τους προκαλώντας προβλήματα σε ασθενείς
Rhinoplasty, the surgeon hands touches the patient s nose. People, cosmetology, plastic surgery and beauty concept - surgeon or cosmetologist hands touching female face
Στις 21:40 θα κλείνουν οι σταθμοί του μετρό Ελαιώνας, Κεραμεικός και Μοναστηράκι από σήμερα Δευτέρα έως Πέμπτη
Εξαιτίας εργασιών, η κυκλοφορία των συρμών στη Γραμμή 3 του μετρό θα πραγματοποιείται στα τμήματα «Δημοτικό Θέατρο – Αιγάλεω» και «Σύνταγμα – Δουκίσσης Πλακεντίας – Αεροδρόμιο» από 21/9/2026 έως 24/9/2026
μετρο
Σταμάτης Σπανουδάκης: Αναβάλλεται η συναυλία του στο Μεσολόγγι μετά το ελαφρύ εγκεφαλικό που υπέστη
Ο γνωστός συνθέτης ζήτησε συγγνώμη από όλους όσοι περίμεναν να τον δουν στη σκηνή και, εμφανώς συγκινημένος, υποσχέθηκε ότι θα επιστρέψει μόλις η υγεία του το επιτρέψει
Ο Σταμάτης Σπανουδάκης
Γιώργος Μαζωνάκης: «Έγιναν διαβολικοί άνθρωποι, αν ήταν κάποιος άγνωστος θα τον πετούσαν στα βράχια», λέει γνωστή των κατηγορούμενων γιατρών
«Αυτή δεν είχε τις γνώσεις για όλες αυτές τις θεραπείες που έλεγε, ειδικεύτηκε σε ένα μηχάνημα που ήταν σαν καρδιογράφημα», υποστηρίζει η γυναίκα στη μαρτυρία της
Οι 2 κατηγορούμενοι γιατροί