Δευτέρα, 22 Ιουλ.
30oC Αθήνα

«Παγώνουν» για έξι μήνες τα επιχειρηματικά δάνεια λόγω κορονοϊού!

«Παγώνουν» για έξι μήνες τα επιχειρηματικά δάνεια λόγω κορονοϊού!

Μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2020 οι επιχειρήσεις που πλήττονται από τα μέτρα κατά του κορονοϊού, απαλλάσσονται από την υποχρέωση να πληρώνουν τις δόσεις των δανείων τους, αρκεί να ήταν ενήμερα. Θα πληρώνουν μόνο τους τόκους.

Την απόφαση να «παγώσει» για έξι μήνες, μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου του 2020, η καταβολή των δόσεων των επιχειρηματικών δανείων για τις επιχειρήσεις που έχουν πληγεί από τα μέτρα κατά της πανδημίας ανακοίνωσε η Ελληνική Ένωση Τραπεζών. 

Για έξι μήνες, οι δόσεις των δανείων “παγώνουν”, αρκεί όμως τα δάνεια αυτά να ήταν ενήμερα. Οι επιχειρηματίες θα πληρώνουν μόνο τους τόκους και για να ανασταλεί η καταβολή των δόσεων θα πρέπει να κάνουν αίτηση στην τράπεζα με την οποία συνεργάζονται. 

«Οι Ελληνικές Τράπεζες, μέλη της ΕΕΤ, παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις και συνεργάζονται με την Κυβέρνηση και τις Εποπτικές Αρχές, ώστε να συμβάλλουν με όσες δυνάμεις διαθέτουν στην αντιμετώπιση της αρνητικής αυτής συγκυρίας.

Click4more Το Eurogroup… πήρε το όπλο του! “Κανονιά” 1,5 τρις για στήριξη της οικονομίας -Τι κέρδισε η Ελλάδα

Ως άμεση πρωτοβουλία και λαμβάνοντας υπόψη την ευελιξία που παρέχουν οι εποπτικές αρχές υπό τις παρούσες ακραίες συνθήκες, ανακοινώνουν μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων τα οποία περιλαμβάνουν αναστολή καταβολής των δόσεων κεφαλαίου (χρεωλύσια) που οφείλονται από σήμερα μέχρι, τουλάχιστον, την 30η/9/2020. Η διευκόλυνση αφορά νομικά πρόσωπα που ανήκουν σε κλάδους, οι οποίοι πλήττονται άμεσα από την παρούσα κρίση.

Συγκεκριμένα, οι παραπάνω δανειολήπτες δύνανται να αιτηθούν τη μεταγενέστερη καταβολή χρεωλυσίων, με παράταση της διάρκειας των πιστώσεων, αρκεί τα δάνειά τους να ήταν ενήμερα την 31η/12/2019. Για το χρονικό διάστημα της παραπάνω αναστολής, οι συμβατικοί τόκοι καταβάλλονται κανονικά», αναφέρεται σε ανακοίνωση.

Όπως επισημαίνει η ΕΕΤ «για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να επικοινωνούν με την τράπεζα συνεργασίας τους, υποβάλλοντας το σχετικό αίτημα».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις