Δευτέρα, 6 Μαΐ
18oC Αθήνα

Παξοί – Αντίπαξοι: Παραλίες βγαλμένες από το πιο όμορφο καλοκαιρινό παραμύθι

Παξοί – Αντίπαξοι: Παραλίες βγαλμένες από το πιο όμορφο καλοκαιρινό παραμύθι

Οι Παξοί ένα απ´ τα επτά υδάτινα στολίδια του Ιονίου πελάγους, δεν είναι μόνο διάσημοι ως το νησί που γυρίστηκε η σειρά «Maestro».

Τα χαρακτηριστικά επτανησιακά γαλαζοπράσινα νερά τους, η κατάφυτη με ελαιώνες βλάστηση τους και οι δαιδαλώδεις σπηλιές τους, το κάνουν ένα μέρος που επιλέγει μια μεγάλη πλειοψηφία ταξιδιωτών να επισκεφτεί και μαζί μ´ αυτούς σύντομα θα ανήκεις κι εσύ.

Γιατί όμως να γίνεις λάτρης των Παξών;

Ο Γάιος, το κυρίαρχο λιμάνι και πρωτεύουσα του νησιού, με όνομα που παραπέμπει στην χριστιανική πίστη, περιμένει να σε υποδεχτεί ως καλά κρυμμένο μυστικό πίσω απ´ τα κατάφυτα μικρά νησιά της Παναγιάς, με δεσπόζουσα τη μόνη της Παναγιάς των Βελλιανιτών και του ερήμου Αγίου Νικόλα, με τα ερείπια του περίφημου ενετικού κάστρου, που σχεδίασε με την πένα του ο ίδιος ο Ντα Βίντσι.

Η γραφικότητα του τοπίου που θα αντικρίσεις, θέλει τα σπίτια βαμμένα με χρώματα και τις σκεπές τους από κεραμίδι, θα σε αφήσει πλήρως εντυπωσιασμένο.

Ξεκινά τις βόλτες σου στον μόλο και την πολυσύχναστη ενετική πλατεία, ενώ μην παραλείψεις να κανείς μια στάση στα κτίρια του λαογραφικού μουσείου, του παλιού αγγλικού Κυβερνείου αλλά και στο άγαλμα του ήρωα Γεωργίου Ανεμογιάννη.

Συνέχισε να εξερευνείς πεζοπορώντας αυτό το νησιωτικό παράδεισο, αφού ακόμα τρεις οικισμοί του περιμένουν να τους ανακαλύψεις. Μικρός σε μέγεθος αλλά μεγάλος σε ομορφιά είναι ο οικισμός Μαγαζιά.

Διαβάστε περισσότερα στο exploringgreece.tv.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις