Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Παλαιό Φάληρο: Έτσι πέρασε ο βιαστής με το τατουάζ στην Αλβανία – Πώς το DNA δρομολογεί τις εξελίξεις

Παλαιό Φάληρο: Έτσι πέρασε ο βιαστής με το τατουάζ στην Αλβανία – Πώς το DNA δρομολογεί τις εξελίξεις

Ο βιαστής του Παλαιού Φαλήρου με το τατουάζ μπορεί να έχει διαφύγει στην Αλβανία, αλλά οι εξελίξεις δρομολογούνται με ταχύτατους ρυθμούς.

Ο 45χρονος που έχει ταυτοποιηθεί από τις αρχές πέρασε τα σύνορα στην Κακαβιά στη μία μετά τα μεσάνυχτα στις 27 Οκτωβρίου. Χρησιμοποίησε μάλιστα το αυτοκίνητό του για να μπει στην Αλβανία. 

Οι εξελίξεις αναμένονται από αύριο… Ο βιαστής έχει ταυτοποιηθεί και αυτός είναι ο λόγος άλλωστε που διέφυγε στην Αλβανία ώστε να μην συλληφθεί, αλλά τα αποτελέσματα της εξέτασης DNA που αναμένονται τη Δευτέρα θα είναι καθοριστικά. Οι αστυνομικοί πήγαν στο σπίτι του και πήραν δικά του αντικείμενα (που έχουν το DNA του), όπως και το DNA της μητέρας του προκειμένου να ταυτοποιηθεί εργαστηριακά με αυτό που πήραν από τα ρούχα και το αυτοκίνητο των δύο θυμάτων.

Οταν γίνει η ταυτοποίηση και επίσημα μέσω του DNA τα στοιχεία θα σταλούν στις δικαστικές αρχές προκειμένου να βγει ένταλμα σύλληψης. Επειδή όμως ο 45χρονος βρίσκεται στην Αλβανία θα πρέπει να εκδοθεί διεθνές ένταλμα.

Η Ελλάδα και η Αλβανία δεν έχουν υπογράψει κάποια συνεργασία όπως συμβαίνει με άλλες χώρες. Αρα και ερυθρά αγγελία να βγει από την Ιντερπολ δεν μπορεί να εκδοθεί. Υπάρχει όμως ένα είδους συνεργασίας μεταξύ της ελληνικής και της αλβανικής αστυνομίας και μέσω αυτής είναι πολύ πιθανόν να βρεθεί λύση και ο 45χρονος να βρεθεί στην Ελλάδα. 

Να σημειωθεί ότι ο 45χρονος που βρίσκεται στον Αυλώνα της Αλβανίας έμενε με την μητέρα του στο Παλαιό Φάληρο κοντά στην περιοχή που βίασε τη μία γυναίκα και έκανε απόπειρα εναντίον μιας ακόμη. Ο άνδρας σύμφωνα με πληροφορίες χτυπούσε την μητέρα του, ενώ αντιμετώπιζε και πρόβλημα με το αλκοόλ. Ήταν χωρισμένος και τα παιδιά του όπως και η σύζυγός του μένουν στην Αλβανία.

Μαρίνος Αλειφέρης

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις