Τρίτη, 16 Απρ.
21oC Αθήνα

Panama Papers: “Πόρτα” από την εισαγγελέα του Παναμά σε έλληνες συναδέλφους της

Panama Papers: “Πόρτα” από την εισαγγελέα του Παναμά σε έλληνες συναδέλφους της

Κλιμάκιο Ελλήνων εισαγγελέων μετέβη στη Χάγη την περασμένη εβδομαδα με επικεφαλής τον οικονομικό εισαγγελέα Παναγιώτη Αθανασίου, για συναντήσεις με την Γενική Εισαγγελέα του Παναμά στην οποία και υπέβαλαν αιτήματα για το άνοιγμα λογαριασμών από τα λεγόμενα Panama Papers.

Οι έλληνες εισαγγελείς, εκτός του κ. Αθανασίου, στη Χάγη μετέβησαν η Ελένη Τουλουπάκη και ο Χρήστος Ντζούρας, είχαν σημαντικές συναντήσεις με την Γενική Εισαγγελέα του Παναμά. Σε αυτές τις συνάντησεις σύμφωνα με πληροφορίες, οι ελληνες ειςαγγελείς έθεσαν ζήτημα για ανοίγματα λογαριασμών για έλληνες που είναι στις λίστες των Panama Papers και κυρίως εταιριών και ιδρυμάτων προκειμένου να βρεθούν οι πραγματικοί δικαιούχοι μεγάλων χρηματικών ποσών.

Ωστόσο, η Γενική Εισαγγελέας του Παναμά, γνωστοποίησε στην ελληνική εισαγγελική αποστολή, σύμφωνα με πληροφοριες ότι μόνον σε υποθέσεις κρατικής διαφθοράς θα συνεργαστεί ο Παναμάς και όχι σε υποθέσεις φοροδιαφυγής καθώς στην εν λόγω χώρα δεν υπάρχει αδίκημα φοροδιαφυγής.

Ο έλληνες εισαγγελείς μετείχαν κατά την τριήμερη παραμονή τους στη Χάγη, την περασμένη εβδομάδα σε σειρά συναντήσεων που οργανώθηκαν από την Eurojust και στις οποίες μετείχαν εισαγγελείς από όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης και των ΗΠΑ με αντικείμενο τα Panama Papers.

Μεγάλο ενδιαφέρον επίσης επιδεικνύουν οι εισαγγελικές αρχές της Γερμανίας, Γαλλίας και Ιταλίας που έχουν πολλούς λογαριασμούς στα Panama Papers όπως επίσης και οι ΗΠΑ που πρωτοστατούν στις έρευνες κατά της φοροδιαφυγής και του μαύρου χρήματος.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε