Κυριακή, 28 Απρ.
23oC Αθήνα

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο Κέντρο της Αθήνας

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο Κέντρο της Αθήνας

Φοιτητές και εκπαιδευτικοί συγκεντρώθηκαν από νωρίς στο κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα στο Προπύλαια όπου ξεκίνησε στις 12.00 το μεσημέρι το Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο ενάντια στην ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων.

Την ίδια ώρα με το Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας, γίνεται αντίστοιχη συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη αλλά και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας.

Στο συλλαλητήριο συμμετέχουν και εκπαιδευτικοί με τις ΔΟΕ και ΟΛΜΕ να έχουν καλέσει τους εκπαιδευτικούς για συμμετοχή, κηρύσσοντας στάση εργασίας από τις 11:00 το πρωί έως τη λήξη της βάρδιας.

Λίγο πριν τη μία το μεσημέρι, ξεκίνησε η πορεία στο κέντρο της Αθήνας.

Σε ανακοίνωσή της η ΟΛΜΕ τονίζει ότι στηρίζει το δημόσιο χαρακτήρα των Πανεπιστημίων και καλεί όλους και όλες να συμμετέχουν μαζικά στην κινητοποίηση των φοιτητών/-τριών.

Η Διδασκαλική Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΔΟΕ), αναφέρει με δική της ανακοίνωση ότι στηρίζει τον δημόσιο χαρακτήρα των Πανεπιστημίων και καλεί όλους τους εκπαιδευτικούς να συμμετέχουν μαζικά στη πανεκπαιδευτική κινητοποίηση προκηρύσσοντας στάση εργασίας από τις 11 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι.

Λόγω του Πανεκπαιδευτικού αλλά και άλλων κινητοποιήσεων, αυτή την ώρα το κέντρο της Αθήνας είναι απροσπέλαστο. Δείτε εδώ όλους τους κλειστούς δρόμους.

Ρεπορτάζ: Σωτήρης Καραμίντζας

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις