Δευτέρα, 22 Απρ.
21oC Αθήνα

Πανελλαδικές 2016: Καταργούνται τα ειδικά μαθήματα;

Πανελλαδικές 2016: Καταργούνται τα ειδικά μαθήματα;

– Πότε θα ισχύσουν οι αλλαγές αν υλοποιηθεί το σχέδιο
– Οι τελικές απαντήσεις θα δοθούν αύριο από ΑΕΙ και ΤΕΙ
– Τα περισσότερα ειδικά μαθήματα δεν διδάσκονται στα σχολεία

Είναι μια πρόταση του Οργανισμού Εξετάσεων ο οποίος κρίνει χρονοβόρα και παρωχημένη σε ορισμένες περιπτώσεις τη διαδικασία. Η πρόταση για κατάργηση της εξέτασης ειδικών μαθημάτων έχει ήδη αποσταλεί σε ΑΕΙ και ΤΕΙ για επεξεργασία ενώ έχει ενημερωθεί και ο υπουργός Παιδείας.

Οι απαντήσεις των ιδρυμάτων θα πρέπει να έχουν δοθεί ως αύριο Παρασκευή έτσι ώστε οι αλλαγές να ισχύσουν το συντομότερο δυνατό. Βέβαια η κατάργηση των ειδικών μαθημάτων, αν γίνει, δεν θα αφορά στις πανελλαδικές εξετάσεις του 2016 αλλά οι όποιες αλλαγές θα ισχύσουν από το 2017.

Σε ό,τι αφορά στην πρόταση για κατάργηση της εξέτασης των ειδικών μαθημάτων θα ληφθούν υπόψη παράγοντες όπως το γεγονός ότι κάποια από αυτά δεν διδάσκονται στα σχολεία με αποτέλεσμα να επιβαρύνονται με επιπλέον έξοδα οι οικογένειες, ενώ σε άλλες περιπτώσεις, όπως στις ξένες γλώσσες για παράδειγμα, το σύνολο σχεδόν των εξεταζόμενων είναι κάτοχοι πιστοποιητικών γλωσσομάθειας, γεγονός που θα έπρεπε να είναι αρκετό για την εισαγωγή σε μια αντίστοιχη σχολή.

Παράλληλα η πριμοδότηση με πολλά μόρια των βαθμών των ειδικών μαθημάτων οδηγεί σε χαμηλές επιδόσεις σε άλλα κύρια μαθήματα.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε