Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Πανελλαδικές 2023 ΓΕΛ: Οι απαντήσεις στα Λατινικά από το Διακρότημα

Πανελλαδικές 2023 ΓΕΛ: Οι απαντήσεις στα Λατινικά από το Διακρότημα

Συνεχίστηκαν σήμερα (08.06.2023) οι Πανελλήνιες 2023 για τους υποψήφιους από τα Γενικά Λύκεια (ΓΕΛ) με τα Λατινικά (Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών).

Στη συνέχεια, το πρόγραμμα περιλαμβάνει τις εξετάσεις των μαθημάτων Προσανατολισμού, έως και τις 12 Ιουνίου 2023.

Δείτε τις προτεινόμενες απαντήσεις στα Λατινικά από τον Εκπαιδευτικό Όμιλο Διακρότημα.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των εκπαιδευτικών του Ομίλου Διακρότημα:

ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΤΙΝΙΚΑ
Τα θέματα των Λατινικών Προσανατολισμού της ομάδας των ανθρωπιστικών σπουδών χαρακτηρίζονται βατά και χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις.
Φέτος ζητήθηκε από τους μαθητές να μεταφράσουν δύο αποσπάσματα από τα κείμενα 23 και 38, τα οποία δεν παρουσιάζουν μεταφραστικές δυσκολίες.
Η λεξιλογική άσκηση και η άσκηση εισαγωγής δεν παρουσιάζουν αυξημένο βαθμό δυσκολίας. Στην εισαγωγή ζητήθηκε άσκηση Σωστού/Λάθους και όχι ανοικτού τύπου , κάτι που βοηθάει τους μαθητές.
Οι ασκήσεις γραμματικής είναι διατυπωμένες με σαφήνεια και είναι βατές.
Οι συντακτικές ασκήσεις μετατροπής θέλουν μεγαλύτερη προσοχή, αλλά είναι εύκολα αντιμετωπίσιμες.
Καλά αποτελέσματα!
ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ

Για να δείτε τα θέματα του μαθήματος “ΛΑΤΙΝΙΚΑ” πατήστε εδώ

Το newsit.gr ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙ ΤΙΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2023, ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΟΜΙΛΟ ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ.

Τα θέματα στα Λατινικά (Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών)

Το newsit.gr ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙ ΤΙΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2023, ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΟΜΙΛΟ ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ.

Πανελλήνιες 2023: Το πρόγραμμα για ΓΕΛ

Πέμπτη 8/6/2023: Λατινικά, Χημεία, Πληροφορική Ο.Π. Ανθρωπιστικών Σπουδών, Ο.Π. Θετικών Σπουδών και Ο.Π. Σπουδών Υγείας, Ο.Π. Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής

Δευτέρα 12/6/2023: Ιστορία, Φυσική, Οικονομία Ο.Π. Ανθρωπιστικών Σπουδών, Ο.Π. Θετικών Σπουδών και Ο.Π. Σπουδών Υγείας, Ο.Π. Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής.

Πανελλήνιες 2023: Τι επιτρέπεται να έχουν μαζί τους οι υποψήφιοι

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις, οι υποψήφιοι κατά την είσοδό τους στην αίθουσα της εξέτασης, επιτρέπεται να έχουν στυλό μόνο ανεξίτηλης μελάνης (μαύρο ή μπλε), μολύβι, γομολάστιχα, γεωμετρικά όργανα και μπουκαλάκι με νερό ή αναψυκτικό. 

Απαγορεύεται να φέρουν μαζί τους βιβλία, τετράδια, σημειώσεις, διορθωτικό, κινητά τηλέφωνα, υπολογιστικές μηχανές και οποιαδήποτε άλλα ηλεκτρονικά μέσα μετάδοσης ή λήψης πληροφοριών ή επικοινωνίας.

Γίνονται δεκτοί στις εξετάσεις με βασικό αποδεικτικό στοιχείο το Δελτίο εξεταζομένου και δεν είναι απαραίτητο να έχουν άλλο αποδεικτικό στοιχείο (ταυτότητα ή διαβατήριο).

Σε περίπτωση κατά την οποία εξεταζόμενος, κατά την προσέλευσή του στο Εξεταστικό Κέντρο, φέρει μαζί του κινητό τηλέφωνο, θα το παραδίδει στον Πρόεδρο της Επιτροπής Ε.Κ., ο οποίος θα το φυλάσσει σε ειδικό χώρο.

Μετά τη λήξη της εξέτασης, ο υποψήφιος θα παραλαμβάνει το κινητό του και θα αποχωρεί. Πριν την είσοδο στις αίθουσες πρέπει ο πρόεδρος της Επιτροπής του Ε.Κ. να υπενθυμίζει στους υποψηφίους την υποχρέωσή τους να παραδίδουν τα κινητά τους και ότι η κατοχή κινητού (έστω και απενεργοποιημένου) μέσα στην αίθουσα συνιστά επαρκή λόγο μηδενισμού τους. Τόσο κατά την παράδοση όσο και κατά την παραλαβή του κινητού, ο υποψήφιος θα υπογράψει σε ειδική κατάσταση ενώπιον του προέδρου της Επιτροπής Ε.Κ ότι αναλαμβάνει ο ίδιος την ευθύνη της παράδοσης και παραλαβής του κινητού του.

Τα ανωτέρω ισχύουν επίσης για τους επιτηρητές, το βοηθητικό προσωπικό και τους λοιπούς εμπλεκόμενους σε κάθε Εξεταστικό Κέντρο, καθώς επίσης και για υποψήφιους με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.

Επίσης, απαγορεύεται η γνωστοποίηση των θεμάτων σε οποιονδήποτε και με οποιονδήποτε τρόπο. Τα θέματα θα αναρτώνται στην επίσημη ιστοσελίδα του ΥΠΑΙΘ.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις