Ελλάδα

Πανελλαδικές 2024 ΕΠΑΛ: Θέματα και απαντήσεις σε Ηλεκτρικές Μηχανές από το Διακρότημα

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2024 ΕΠΑΛ: Συνεχίζονται σήμερα, Πέμπτη 13 Ιουνίου, οι Πανελλαδικές εξετάσεις για χιλιάδες υποψήφιους των ΕΠΑΛ.

Για να δείτε τα θέματα του μαθήματος “ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΜΗΧΑΝΕΣ ” πατήστε εδώ 

Δείτε τις απαντήσεις για το μάθημα “ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΜΗΧΑΝΕΣ” εδώ

Η πρώτη εκτίμηση για το μάθημα ΗΛΕΚΤΡΟΤΕΧΝΙΑ ΙΙ ΕΠΑΛ:

Θέμα Α: Το Α1 περιλαμβάνει θεωρία γνώριμη στους μαθητές και το Α2 απομνημόνευση τύπων αυτονόητο για τους μαθητές που προετοιμάζονται για τις Πανελλαδικές.

Θέμα Β: Μέτριας δυσκολίας. Οι καλά προετοιμασμένοι μπορούν να το ολοκληρώσουν άνετα αν έχει γίνει σωστή εκμάθηση της θεωρίας.

Θέμα Γ: Βάζοντας μονοφασικός Μ/Σ με σχέση μεταφοράς είναι πραγματική βοήθεια. Ίσως αυτό που τους δυσκολέψει είναι το Γ3.

Θέμα Δ: Αναμέναμε διπλό σε κινητήρα Σ.Ρ. με αρκετό βαθμό δυσκολίας. Οι καλά προετοιμασμένοι μαθητές θα δυσκολευτούν μεν αλλά θα ανταπεξέλθουν.

Τα θέματα ήταν διαβαθμισμένης δυσκολίας και για μαθητές που προετοιμάστηκαν ενδελεχώς τόσο στη θεωρία, όσο και στις ασκήσεις οι οποίοι και θα ανταπεξέλθουν.

ΙΩΑΝΝΑ ΜΙΧΑΛΟΥ
ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ

Το newsit.gr σε συνεργασία με τον εκπαιδευτικό όμιλο ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ θα παρουσιάζει τις προτεινόμενες απαντήσεις σε όλα τα εξεταζόμενα μαθήματα στις Πανελλήνιες 2024. 

Πανελλήνιες 2024 – Πρόγραμμα Ημερήσιων και Εσπερινών ΕΠΑΛ

ΠΕΜΠΤΗ 13-6-2024: ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΜΗΧΑΝΕΣ, ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΓΕΩΡΓΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ, ΝΑΥΣΙΠΛΟΪΑ ΙΙ, ΝΑΥΤΙΚΕΣ ΜΗΧΑΝΕΣ.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14-6-2024: ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΥΛΙΚΩΝ, ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗ, ΜΗΧΑΝΕΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΚΑΥΣΗΣ II (ΜΕΚ ΙΙ), ΨΗΦΙΑΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ.

ΔΕΥΤΕΡΑ 17-6-2024: ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΨΥΞΗΣ-ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΥ, ΚΙΝΗΤΗΡΕΣ ΑΕΡΟΣΚΑΦΩΝ, ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΘΕΡΜΑΝΣΕΩΝ.

Ως ώρα έναρξης εξέτασης ορίζεται η 08:30 π.μ. Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 08:00 π.μ. Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις (3) ώρες, εκτός από το μάθημα ειδικότητας: Αρχιτεκτονικό Σχέδιο, για το οποίο η διάρκεια εξέτασης είναι τέσσερις (4) ώρες.

Η εξεταστέα ύλη και τα θέματα των εξετάσεων είναι κοινά για όλους τους υποψηφίους ημερησίων και εσπερινών ΕΠΑΛ.

Πανελλήνιες 2024: Όσα πρέπει να γνωρίζετε

Σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις, οι υποψήφιοι κατά την είσοδό τους στην αίθουσα της εξέτασης, επιτρέπεται να έχουν στυλό μόνο ανεξίτηλης μελάνης (μαύρο ή μπλε), μολύβι, γομολάστιχα, γεωμετρικά όργανα και μπουκαλάκι με νερό ή αναψυκτικό. 

Κατά τη διάρκεια της τρίωσρης εξέτασης φροντίζουμε να έχουμε μαζί μας:

Δελτίο ταυτότητας ή διαβατήριο,

Δελτίο εξεταζομένου Πανελλαδικών Εξετάσεων (καρτελάκι),

Τρία στυλό (μπλε ή μαύρου χρώματος), μολύβι, γόμα και ξύστρα,

Γεωμετρικά όργανα, όπου χρειάζονται,

Ένα μπουκαλάκι με νερό ή χυμό,

Ένα ρολόι χειρός, ώστε να διαχειριζόμαστε σωστά τον χρόνο μας κατά τη διάρκεια της εξέτασης (όχι smartwatch).

Απαγορεύεται να φέρουν μαζί τους βιβλία, τετράδια, σημειώσεις, διορθωτικό, κινητά τηλέφωνα, υπολογιστικές μηχανές και οποιαδήποτε άλλα ηλεκτρονικά μέσα μετάδοσης ή λήψης πληροφοριών ή επικοινωνίας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Εξαφάνιση Σταυρούλας Λεβεντάκη: Βρέθηκαν κηλίδες αίματος στο σπίτι του αγνοούμενου ενοικιαστή στα Χανιά
Οι αστυνομικοί πήραν στα εργαστήρια ακόμη και τη σφουγγαρίστρα του ενοικιαστή, προκειμένου να διαπιστωθεί αν έγινε προσπάθεια καθαρισμού και αλλοίωσης στοιχείων
Η 45χρονη Σταυρούλα Λεβεντάκη και ο ενοικιαστής της στα Χανιά
Βρέθηκε «κρυφή» πόρτα από συρματόπλεγμα δίπλα στο σπίτι της διπλής δολοφονίας στο Αίγιο - Το σενάριο για «θαμμένα» στοιχεία
Η συγκεκριμένη πόρτα που βρέθηκε, ενώνει το σπίτι του διπλού φονικού με τον γειτονικό φούρνο ο οποίος ανήκει στον θείο της 54χρονης Μαρίας που ζει στο εξωτερικό
Το σπίτι στο Αίγιο, όπου βρέθηκαν νεκροί η 54χρονη κι ο 26χρονος γιος της
8
Βόλος: «Δεν πήρα ποτέ χρήματα από το παιδί», λέει ο 34χρονος – «Αν ήταν μαύρα, δεν θα το κατήγγειλα» λέει ο πατέρας του 13χρονου που έπεσε θύμα εκβιασμού
«Πήγαινε μόνο και καθόταν εκεί που πήγαινα εγώ με τα αδέλφια μου, ουδέποτε είχαμε σχέσεις», τόνισε ο 34χρονος κατηγορούμενος
Emotional moment: man sitting holding head in hands, stressed sad young male having mental problems, feeling bad, depressed, disappointed, hopeless. Desperate man in the dark corner needing help. 5