Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

Πανελλαδικές εξετάσεις 2022: Πότε θα βγούν τα αποτελέσματα και οι Βάσεις

Πανελλήνιες

Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας, Αλέξανδρος Κόπτσης, καλεσμένος στην εκπομπή «Από τις έξι» στην ΕΡΤ, μίλησε για τις Πανελλαδικές 2022 που ξεκινούν την Πέμπτη για τους υποψήφιους των ΕΠΑΛ, και την Παρασκευή για τους υποψήφιους των ΓΕΛ.

Την Παρασκευή 3 Ιουνίου 2022 ξεκινούν οι Πανελλήνιες εξετάσεις 2022 για τους μαθητές των Γενικών Λυκείων, με τη Νεοελληνική Γλώσσα, ενώ την Πέμπτη 2 Ιουνίου 2022 οι μαθητές των ΕΠΑΛ θα εξεταστούν στα Νέα Ελληνικά.

O γενικός γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας, Αλέξανδρος Κόπτσης, καλεσμένος στην εκπομπή «Από τις έξι» στην ΕΡΤ, επεσήμανε ότι άλλη μια δύσκολη χρονιά διεκπεραιώθηκε με μελετημένα βήματα και εξορθολογισμένες πρωτοβουλίες.

Ο κ. Κόπτσης τόνισε πως είναι αδιάβλητη η διαδικασία των πανελλαδικών εξετάσεων και ότι οι επιτροπές έχουν την αποκλειστικότητα για την επιλογή των θεμάτων, ενώ το Υπουργείο Παιδείας δεν παρεμβαίνει καθόλου στη διαδικασία.

Όπως ανέφρρε, επίσης, στόχος του Υπουργείου Παιδείας, είναι πριν από τις διακοπές του Αυγούστου να είναι όλα έτοιμα και να ανακοινωθούν τα αποτελέσματα ώστε μαθητές και γονείς να έχουν τον κατάλληλο χρόνο να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες.

Μόλις πριν λίγες μέρες, η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, σε συνέντευξή της στον ΑΝΤ1 σχετικά με Πανελλήνιες 2022, είχε ότι θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε οι βαθμολογίες και τα αποτελέσματα να βγουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα για να μπει τέλος στην αγωνία των υποψηφίων.

Μάλιστα όπως σημείωσε η υπουργός Παιδείας, τα αποτελέσματα των εξετάσεων θα ανακοινωθούν πριν τις διακοπές του Αυγούστου.

Για μία ακόμη χρονιά, το newsit.gr θα βρίσκεται στο πλευρό των υποψηφίων στις Πανελλήνιες Εξετάσεις 2022.

Σε συνεργασία με τον Όμιλο Φροντιστηρίων «Πουκαμισάς», το newsit.gr θα ενημερώνει έγκυρα και έγκαιρα για τα θέματα στις Πανελλήνιες 2022 και τις προτεινόμενες απαντήσεις τους.

Ο συνολικός αριθμός εισακτέων στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, στην ΑΣΠΑΙΤΕ και στις Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες, για το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023 ανέρχεται σε 68.394 (στους οποίους θα προστεθούν και οι εισακτέοι στις Στρατιωτικές και Αστυνομικές Σχολές και στις Ακαδημίες της Πυροσβεστικής, του Εμπορικού Ναυτικού και του Λιμενικού Σώματος), σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Πανελλήνιες 2022: Το πρόγραμμα εξετάσεων για ΓΕΛ, ΕΠΑΛ και ειδικά μαθήματα

Πανελλαδικές 2022: Οι συμβουλές των ψυχολόγων για μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις