Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Πανελλήνιες 2018: Έβγαλε φωτογραφίες το βιβλίο και πήγε να γράψει… Ιστορία

Πανελλήνιες 2018: Έβγαλε φωτογραφίες το βιβλίο και πήγε να γράψει… Ιστορία

Απρόβλεπτη τροπή πήραν οι Πανελλήνιες εξετάσεις σε σχολείο του Ηρακλείου για μαθητή που προσπάθησε να αντιγράψει με… πατέντα.

Μετά το κρούσμα σε σχολείο της Κω, δύο ακόμη κρούσματα αντιγραφής σημειώθηκαν στις Πανελλήνιες 2018 σε σχολεία του Ηρακλείου Κρήτης. Μαθητής από σχολείο της πόλης του Ηρακλείου «συνελήφθη» χθες με το κινητό του τηλέφωνο μέσα στο εξεταστικό κέντρο, κλήθηκε σε απολογία από τη λυκειακή επιτροπή και τελικά μηδενίστηκε.

Ο συγκεκριμένος μαθητής, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε φωτογραφίσει με το κινητό του τηλέφωνο σελίδες από το βιβλίο της Ιστορίας, αλλά δεν κατάφερε να ξεφύγει από την προσοχή των επιτηρητών. Αυτό ήταν μάλιστα το δεύτερο περιστατικό αντιγραφής στο Ηράκλειο, με το πρώτο να σημειώνεται την περασμένη Δευτέρα, αυτήν τη φορά με κλασικό σκονάκι, στο χαρτί, στο μάθημα των Μαθηματικών.

Να σημειωθεί ότι είχε προηγηθεί ο μηδενισμός μαθήτριας στην Κω. Η 18χρονη μαθήτρια εντοπίστηκε από τον επιτηρητή καθηγητή να φέρει ακουστικό με καλώδιο στο ένα της αυτί, το οποίο μάλιστα είχε κρύψει επιμελώς ανάμεσα στα μαλλιά της. Μέσω αυτού, επικοινωνούσε με την 24χρονη αδερφή της, προκειμένου με αυτό το ιδιαίτερο κόλπο να την βοηθά, στο εξεταζόμενο μάθημα. Για το θέμα έχει επιληφθεί ήδη το αστυνομικό τμήμα του νησιού.

Πανελλήνιες 2018: Το πρόγραμμα

Συνολικά 104.040 υποψήφιοι δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό στις Πανελλήνιες 2018 για να διεκδικήσουν τις 74.692 πολυπόθητες θέσεις εισακτέων. Αύριο, Παρασκευή 15 Ιουνίου, οι υποψήφιοι ΓΕΛ θα εξεταστούν στα Λατινικά (Ο.Π. Ανθρωπιστικών Σπουδών), τη Χημεία (Ο.Π. Θετικών Σπουδών) ή τις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας (Ο.Π. Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής). Οι εξετάσεις θα ολοκληρωθούν στις 19 Ιουνίου, με το μάθημα της Βιολογίας(γενικής παιδείας και προσανατολισμού).

Οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων θα πραγματοποιηθούν από τις 22 έως και τις 30 Ιουνίου. Πιο συγκεκριμένα, οι εξετάσεις ξεκινούν στις 22 Ιουνίου, με τα Αγγλικά, ακολουθούν Γερμανικά και Ισπανικά (23/6), Ελεύθερο (25/6) και Γραμμικό Σχέδιο (26/6), τα Γαλλικά (27/6), τα Ιταλικά (28/6). Τέλος, η Αρμονία (29/6) και ο Έλεγχος Μουσικών Ακουστικών Ικανοτήτων (30/6). Όσον αφορά τους υποψηφίους (ΓΕΛ και ΕΠΑΛ) που ενδιαφέρονται να εισαχθούν στα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ), θα πρέπει να προχωρήσουν στην Υγειονομική Εξέταση και Πρακτική Δοκιμασία από τις 19 μέχρι και τις 29 Ιουνίου 2018.

Πηγή: Πατρίς

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις