Ελλάδα

Πανελλήνιες 2019: Επανέρχονται οι Δέσμες

Άνθρακας η ελεύθερη πρόσβαση σε σχολές που υποσχέθηκε με το νέο σύστημα στις Πανελλαδικές η κυβέρνηση. Ελάχιστες είναι οι θέσεις σε τμήματα χαμηλής ζήτησης. Όλες οι αλλαγές που ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Παιδείας για τος υποψηφίους. Δεν θα μετρήσει ο βαθμός για την εισαγωγή σε ΑΕΙ την επόμενη χρονιά!

Το σύστημα των Δεσμών επαναφέρει το υπουργείο Παιδείας με το νέο σχέδιο για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις. Οι μαθητές θα εξετάζονται στα ίδια μαθήματα δυο φορές. Μια τον Μάϊο για το απολυτήριο και μια τον Ιούνιο για την εισαγωγή σε ΑΕΙ και ΤΕΙ. Σύμφωνα με την Καθημερινή, ειδικοί επισημαίνουν ότι τίθεται σε κίνδυνο το αδιάβλητο των εξετάσεων αφού οι εξετάσεις για το απολυτήριο θα είναι σε διαφορετικά θέματα για κάθε ομάδα σχολείων.

Την πρώτη χρονιά εφαρμογής του νέου συστήματος για τις Πανελλήνιες το 2020 δηλαδή, δεν θα μετράει ο βαθμός του απολυτηρίου στον υπολογισμό των συνολικών μονάδων κάθε υποψηφίου για την εισαγωγή στα πανεπιστήμια. Ο βαθμός θα μετράει από τις Πανελλαδικές του 2021 αλλά δεν έχει διευκρινιστεί ο τρόπος υπολογισμού των μορίων.

[read4more]

Ποια είναι τα νέα στοιχεία σε σχέση με την προηγούμενη εξαγγελία για το νέο σύστημα των Πανελληνίων:

1) Καταργείται το 5ο εξεταζόμενο μάθημα στις Πανελλαδικές, δηλαδή οι υποψήφιοι θα έχουν την δυνατότητα να δηλώσουν τις σχολές ενός μόνο Επιστημονικού Πεδίου.

2) Οι υποψήφιοι θα έχουν το δικαίωμα να δηλώσουν σχολές ενός μόνο Επιστημονικού πεδίου αλλά δεν υπάρχει η κατανομή σχολών σε πεδίο.

3) Τα Λατινικά γίνονται μάθημα επιλογής που ΔΕΝ εξετάζεται στις Πανελλαδικές.

4) Η πρώτη κατάθεση μηχανογραφικού δελτίου από το τέλος της Β Λυκείου μετατίθεται στις αρχές της Γ Λυκείου.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Ξεκόλλησαν σοβάδες σε σχολείο του Πόρτο Ράφτη και έπεσαν στα κεφάλια μαθητών - Τραυματίστηκαν δύο παιδιά
Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ανατολικής Αττικής «Κώστας Σωτηρίου» κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του για «κρατική αδιαφορία και υποχρηματοδότηση» που αφήνουν τα σχολεία «να ρημάζουν»
Η σχολική αίθουσα του 1ου Δημοτικού Σχολείου Πόρτο Ράφτη 5
Συγκλονίζουν οι γυναίκες Φραγκιαδάκηδων και Καργάκηδων για το μακελειό στα Βορίζια: «Κι εμείς έχουμε μίσος αλλά θέλουμε να τελειώσει αυτό»
«Έχουμε όλες αρσενικά κοπέλια, χύθηκε αίμα και από την πλευρά τους και από την πλευρά μας, δεν πρέπει να σταματήσει αυτό; Αυτές μόνο βάζουν ‘φωτιά’ στους άντρες τους» λέει η σύζυγος του 29χρονου κατηγορούμενου
Περιστατικό με πυροβολισμούς και αποτέλεσμα νεκρούς και τραυματίες σημειώθηκε στα Βορίζια Ηρακλείου
Στο κρατητήριο ο τενόρος για τον ξυλοδαρμό του 15χρονου γιου του – Την Πέμπτη περνά Αυτόφωρο
Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, δεν είναι η πρώτη φορά που το ζευγάρι οδηγείται στην Αστυνομία, για υποθέσεις ενδοοικογενειακής βίας, καθώς υπάρχει αντίστοιχο συμβάν στις 14 Ιανουαρίου
Πόρτα περιπολικού 5