Τρίτη, 23 Ιουλ.
30oC Αθήνα

Πανελλήνιες 2024 – Αποτελέσματα: Βήμα βήμα η διαδικασία για να μάθουν οι υποψήφιοι τις βαθμολογίες με sms

Πανελλήνιες 2024 – Αποτελέσματα: Βήμα βήμα η διαδικασία για να μάθουν οι υποψήφιοι τις βαθμολογίες με sms

Την δυνατότητα να ενημερωθούν μέσω γραπτού μηνύματος για τα αποτελέσματα των μαθημάτων που εξετάστηκαν στις Πανελλήνιες θα έχουν οι υποψήφιοι των Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων.

Η πλατφόρμα smsresults.minedu.gov.gr για ενημέρωση μέσω γραπτού μηνύματος (SMS) σχετικά με τα αποτελέσματα στις Πανελλήνιες είναι διαθέσιμη από την Δευτέρα (17.06.24) μέχρι και την Τρίτη (25.06.2024), όπως ανακοίνωσαν τα υπουργείο Παιδείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Χρησιμοποιώντας την σχετική πλατφόρμα οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ μπορούν να καταχωρίσουν ή να επιβεβαιώσουν τον αριθμό του κινητού τους τηλεφώνου. Στην πρώτη φάση οι υποψήφιοι (εκτός από την κατηγορία 10%) θα μπορούν να λάβουν γραπτό μήνυμα με τη βαθμολογία τους στα μαθήματα στα οποία συμμετείχαν στις Πανελλήνιες 2024, δηλαδή:

1. Στα τέσσερα (4) μαθήματα στα οποία εξετάστηκαν στις Πανελλήνιες με την ένδειξη του επιστημονικού τους πεδίου αν πρόκειται για υποψηφίους ΓΕΛ ή ανά τομέα/ ειδικότητα αν πρόκειται για υποψηφίους ΕΠΑΛ.

2. Τις βαθμολογικές επιδόσεις σε όσα ειδικά μαθήματα συμμετείχαν.

3. Τις βαθμολογικές επιδόσεις τους σε πρακτικές δοκιμασίες.

4. Τις βαθμολογικές επιδόσεις τους στην εξέταση των μαθημάτων Μουσική Εκτέλεση και Ερμηνεία και Μουσική Αντίληψη και Γνώση.

Στην επόμενη φάση με ξεχωριστό μήνυμα θα ενημερωθούν για τη Σχολή Επιτυχίας τους.

Βήμα – βήμα η διαδικασία για την ενημέρωση των αποτελεσμάτων μέσω SMS

Η είσοδος στην υπηρεσία πραγματοποιείται με τα στοιχεία συμμετοχής στις Πανελλήνιες 2024.

Συγκεκριμένα, απαιτείται ο οκταψήφιος Κωδικός Υποψηφίου και το αρχικό γράμμα από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο, σε κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες, καθώς επίσης και το κινητό τηλέφωνο του υποψηφίου.

Στη συνέχεια, οι υποψήφιοι θα μπορούν να επιβεβαιώσουν τον αριθμό του κινητού τους ή να τον τροποποιήσουν. Για την ολοκλήρωση της διαδικασίας απαιτείται η εισαγωγή μοναδικού κωδικού (One Time Password) που θα αποσταλεί στο κινητό που δηλώθηκε κατά την εγγραφή στην υπηρεσία.

Υπενθυμίζεται ότι η υπηρεσία λειτουργεί συμπληρωματικά με τα γνωστά από τα προηγούμενα χρόνια μέσα ενημέρωσης. Όλοι οι υποψήφιοι των Πανελληνίων θα μπορούν να ενημερωθούν για τα αποτελέσματα τους από την online εφαρμογή του αρμόδιου υπουργείου στη διεύθυνση: https://results.it.minedu.gov.gr, πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό τους και το αρχικό γράμμα από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο, σε κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες, αλλά και μέσω των καταλόγων που θα αναρτηθούν στις σχολικές μονάδες.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις