Δευτέρα, 17 Ιουν.
32oC Αθήνα

Πανελλήνιες 2024 – Φυσική: Τα θέματα που έπεσαν τα 3 τελευταία χρόνια και τι να προσέχετε

Πανελλήνιες 2024 – Φυσική: Τα θέματα που έπεσαν τα 3 τελευταία χρόνια και τι να προσέχετε

Για τους μαθητές των ημερήσιων και εσπερινών Επαγγελματικών Λυκείων, οι Πανελλήνιες εξετάσεις 2024 θα ξεκινήσουν στις 30 Μαΐου, με το μάθημα των Νέων Ελληνικών και θα ολοκληρωθούν στις 17 Ιουνίου, με τις εξετάσεις στα μαθήματα Στοιχεία Ψύξης-Κλιματισμού, Κινητήρες Αεροσκαφών και Στοιχεία Σχεδιασμού Κεντρικών Θερμάνσεων.

Όσον αφορά τους μαθητές των ημερήσιων και εσπερινών Γενικών Λυκείων, οι πανελλαδικές εξετάσεις αρχίζουν στις 31 Μαΐου με εξεταζόμενο μάθημα την Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία, ενώ θα τελειώσουν στις 12 Ιουνίου με τις εξετάσεις κατευθύνσεων, Ιστορίας, Φυσικής και Οικονομίας. (Ομάδα Προσανατολισμού: Aνθρωπιστικών Σπουδών, Θετικών Σπουδών και Σπουδών Υγείας, Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής). Ακολούθως, οι εξετάσεις ειδικών και μουσικών μαθημάτων τόσο για τα ΓΕΛ, όσο και τα ΕΠΑΛ ξεκινούν την Τρίτη 18 Ιουνίου και τελειώνουν την Παρασκευή 28 Ιουνίου.

Σε περίπτωση κατά την οποία εξεταζόμενος, κατά την προσέλευσή του στο Εξεταστικό Κέντρο, φέρει μαζί του κινητό τηλέφωνο, θα το παραδίδει στον Πρόεδρο της Λυκειακής Επιτροπής, ο οποίος θα το φυλάσσει σε ειδικό χώρο. Μετά τη λήξη της εξέτασης, ο υποψήφιος θα παραλαμβάνει το κινητό του και θα αποχωρεί.

Πριν την είσοδο στις αίθουσες πρέπει ο πρόεδρος της Επιτροπής του Εξεταστικού Κέντρου να υπενθυμίζει στους υποψηφίους την υποχρέωσή τους να παραδίδουν τα κινητά τους και ότι η κατοχή κινητού (έστω και απενεργοποιημένου) μέσα στην αίθουσα συνιστά επαρκή λόγο μηδενισμού τους.

Τόσο κατά την παράδοση όσο και κατά την παραλαβή του κινητού, ο υποψήφιος θα υπογράψει σε ειδική κατάσταση ενώπιον του προέδρου της ΛΕΕ ότι αναλαμβάνει ο ίδιος της ευθύνη της παράδοσης και παραλαβής του κινητού του. Το ίδιο ισχύει επίσης για τους επιτηρητές, το βοηθητικό προσωπικό και τους λοιπούς εμπλεκόμενους σε κάθε Εξεταστικό Κέντρο, καθώς επίσης και για υποψήφιους με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.

Οι Πανελλήνιες 2024 ξεκινούν για τα ΓΕΛ την Παρασκευή 31 Μαϊου 2024 με τη Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία.

Την Τρίτη 4 Ιουνίου 2024 οι υποψήφιοι της Ομάδας Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών εξετάζονται στα Μαθηματικά και οι υποψήφιοι της Ομάδας Προσανατολισμού Σπουδών Υγείας στη Βιολογία, την Πέμπτη 6 Ιουνίου 2024 οι υποψήφιοι της Ομάδας Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών και οι υποψήφιοι της Ομάδας Προσανατολισμού Σπουδών Υγείας εξετάζονται στη Χημεία, ενώ την Τετάρτη 12 Ιουνίου 2024 στη Φυσική.

Τα θέματα που έπεσαν τα 3 τελευταία χρόνια στη Φυσική

Πανελλήνιες: Τα θέματα που έπεσαν στη Φυσική το 2021.

Πανελλήνιες: Τα θέματα που έπεσαν στη Φυσική το 2022.

Πανελλήνιες: Τα θέματα που έπεσαν στη Φυσική το 2023.

Πανελλήνιες 2024 – Πρόγραμμα Ημερήσιων και Εσπερινών ΓΕΛ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 31-5-2024
– ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ (ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ).

ΤΡΙΤΗ 4-6-2024
– ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ (Ο.Π. ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ).
– ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ (Ο.Π. ΘΕΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ + Ο.Π. ΣΠΟΥΔΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΠΛΗΡ/ΚΗΣ).
– ΒΙΟΛΟΓΙΑ (Ο.Π. ΣΠΟΥΔΩΝ ΥΓΕΙΑΣ).

ΠΕΜΠΤΗ 6-6-2024
– ΛΑΤΙΝΙΚΑ (Ο.Π. ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ).
– ΧΗΜΕΙΑ (Ο.Π. ΘΕΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ + Ο.Π. ΣΠΟΥΔΩΝ ΥΓΕΙΑΣ).
– ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ (Ο.Π. ΣΠΟΥΔΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΠΛΗΡ/ΚΗΣ).

ΤΕΤΑΡΤΗ 12-6-2024
– ΙΣΤΟΡΙΑ (Ο.Π. ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ).
– ΦΥΣΙΚΗ (Ο.Π. ΘΕΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ + Ο.Π. ΣΠΟΥΔΩΝ ΥΓΕΙΑΣ).
– ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ (Ο.Π. ΣΠΟΥΔΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΠΛΗΡ/ΚΗΣ).

Ως ώρα έναρξης εξέτασης ορίζεται η 08:30 π.μ., κοινή για τους υποψηφίους ημερήσιων και εσπερινών Λυκείων. Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 08:00 π.μ. Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις (3) ώρες.

Η εξεταστέα ύλη και τα θέματα των εξετάσεων είναι κοινά για όλους τους υποψηφίους ημερησίων και εσπερινών ΓΕΛ.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις