Ελλάδα

Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος: Δωρεά στην ΕΜΑΚ ως αναγνώριση της προσφοράς της στα Τέμπη

Στη δωρεά χρηματικού ποσού για την αγορά ειδικού εξοπλισμού προς την ΕΜΑΚ, ως ελάχιστη αναγνώριση της ανεκτίμητης προσφοράς της σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, όπως στην τραγωδία στα Τέμπη προχώρησε ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ)

Μετά από Γενική Συνέλευση, το ΔΣ του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Σύλλογου – που εκπροσωπεί τους φαρμακοποιούς όλης της χώρας – προχώρησε σε ψήφισμα για την τραγωδία στα Τέμπη, ενώ αποφάσισε να καταθέσουν χρηματικό ποσό ως δωρεά στην ΕΜΑΚ, προκειμένου να αγοραστεί νέος εξοπλισμός στην ομάδα που έχει προσφέρει τα πάντα σε δύσκολες στιγμές και τραγωδίες όπως αυτή στα Τέμπη.

Αναλυτικά το κείμενο του ψηφίσματος:

«Όλοι οι φαρμακοποιοί συγκλονισμένοι παρακολουθήσαμε τα γεγονότα της σιδηροδρομικής τραγωδίας των Τεμπών, που στοίχισε την ζωή σε 57 συνανθρώπους μας, ως επί το πλείστον νέους, και προκάλεσε τον τραυματισμό δεκάδων άλλων επιβατών.

Ως λειτουργοί της Υγείας, που ζούμε καθημερινά την αγωνία και τον πόνο των συνάνθρωπων μας, υπηρετώντας την φροντίδα της υγείας και την προστασία της ζωής, εκ της φύσεως του επαγγέλματός μας αντιλαμβανόμαστε το μέγεθος της αναντικατάστατης απώλειας.

Μας εξοργίζει και στηλιτεύουμε το γεγονός της διαφαινόμενης αδιαφορίας και των παραλείψεων στη διασφάλιση της ασφάλειας των επιβατών, για όποια αιτία εν τέλει οφείλεται αυτή.

Μας κάνει όμως περήφανους η δράση των ανδρών του Πυροσβεστικού Σώματος και των υπολοίπων σωμάτων ασφαλείας, των εργαζομένων σε υπηρεσίες και των απλών εθελοντών, που συνέδραμαν με αυταπάρνηση στις προσπάθειες διάσωσης και απεγκλωβισμού των επιβατών, και δυστυχώς της ανάσυρσης των θυμάτων της πρωτοφανούς τραγωδίας.

ΖΗΤΟΥΜΕ

Την πλήρη διερεύνηση των συνθηκών του τραγικού δυστυχήματος και την άμεση απόδοση ευθυνών σε όλους όσους ευθύνονται, όπου και αν βρίσκονται, όσο «ψηλά» και αν είναι.

Τον εκσυγχρονισμό και τη διασφάλιση των μεταφορών, με την αγορά και τοποθέτηση του απαραίτητου ηλεκτρονικού εξοπλισμού για την ασφαλή διέλευση των τραίνων στο σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας.

Το Σώμα της Γ.Σ. των φαρμακοποιών εκφράζει τα συλλυπητήρια του στις οικογένειές και τους οικείους των θυμάτων της τραγωδίας και τη συμπαράσταση του, στους τραυματίες και στις οικογένειές τους.

Ως ελάχιστη ένδειξη οδύνης, οι αντιπρόσωποι των Φαρμακευτικών Συλλόγων όλης της Χώρας τήρησαν ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων της τραγωδίας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου στη συνεδρίαση του στις 13/3/2023 έλαβε την απόφαση για δωρεά χρηματικού ποσού για την αγορά ειδικού εξοπλισμού προς την ΕΜΑΚ, ως ελάχιστη αναγνώριση της ανεκτίμητης προσφοράς της σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.

Ευχόμαστε η χώρα μας να μην ξαναζήσει ποτέ ξανά ανάλογη πολύνεκρη τραγωδία».

Ρεπορτάζ: Γιάννα Σουλάκη / Πηγή: iatropedia.gr

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Ταλαιπωρία δίχως τέλος για τους ταξιδιώτες των Χριστουγέννων - Εκτροπές, παρατημένα τρακτέρ και ουρές χιλιομέτρων
Σήμερα, παραμονή Χριστουγέννων, η κατάσταση να είναι κάπως καλύτερη αφενός γιατί τα τρακτέρ έχουν πλέον σταθμεύσει στα δεξιά των δρόμων και αφετέρου γιατί η έξοδος φαίνεται να κορυφώθηκε χθες
Κίνηση από το πρωί της παραμονής των Χριστουγέννων στη Ριτσώνα
Ανανεώθηκε πριν 5 λεπτά
34
Καιρός σήμερα: Ισχυρά φαινόμενα σε πολλές περιοχές της χώρας – Καταιγίδες σε Αττική και Θεσσαλονίκη
Η θερμοκρασία θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά τους 10 με 13 βαθμούς, στο Ιόνιο, τα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο τους 14 με 17 και στην ανατολική νησιωτική χώρα τους 17 με 19 βαθμούς Κελσίου
καιρός
Πέθανε η Σύλβα Ακρίτα, η πρώτη γυναίκα βουλευτής στην ιστορία του ΠΑΣΟΚ – Η ανάρτηση της κόρης της, Έλενας Ακρίτα
Ήταν ιδρυτικό μέλος του ΠΑΣΟΚ και τον Οκτώβριο του 1986, ο Ανδρέας Παπανδρέου της ανέθεσε καθήκοντα υφυπουργού Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων
Η Σύλβα Ακρίτα με την κόρη της Έλενα Ακρίτα, σε παλαιότερη φωτογραφία τους ΑΠΕ-ΜΠΕ 10
Κάλαντα με τα τρακτέρ στις εθνικές οδούς και τους οδηγούς να ελπίζουν να αποφύγουν τους χωματόδρομους - Η Οδύσσεια των εκδρομέων
Για την Τετάρτη, παραμονή Χριστουγέννων, η εκπρόσωπος της ΕΛΑΣ, Κωνσταντία Δημογλίδου αισιοδοξεί ότι η βελτιωμένη εικόνα σε όλο το εθνικό οδικό δίκτυο που επικράτησε τις βραδινές ώρες, θα συνεχιστεί
Οδύσσεια των εκδρομέων των γιορτών
46