Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος: Αντιδράσεις για τη συνάντηση με τον Θάνο Πλεύρη – «Ήταν ιδιωτική, δεν ενημερώθηκε καν το ΔΣ»

Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος: Αντιδράσεις για τη συνάντηση με τον Θάνο Πλεύρη – «Ήταν ιδιωτική, δεν ενημερώθηκε καν το ΔΣ»

Επιστολή διαμαρτυρίας απέστειλαν μέλη του Δ.Σ. του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου που όπως υποστηρίζουν δεν προσκλήθηκαν στην πρόσφατη συνάντηση του σωματείου με τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη.

Τα μέλη του Δ.Σ του ΠΙΣ υποστηρίζουν ότι δεν είχαν λάβει καμία ενημέρωση.

«Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε ότι στις 27 Απριλίου έγινε συνάντηση εργασίας 4 μελών του ΔΣ του ΠΙΣ (επί συνόλου 15) με τον Υπουργό Υγείας κ. Αθανάσιο Πλεύρη. Το ΔΣ του ΠΙΣ δεν είχε καμία απολύτως ενημέρωση, τόσο για τη συνάντηση όσο και για το περιεχόμενο αυτής. Είναι αυτονόητο ότι οι απόψεις που μεταφέρθηκαν ΔΕΝ εκπροσωπούν το ΔΣ του ΠΙΣ αλλά αποτελούν προσωπικές απόψεις όσων συμμετείχαν στην ιδιωτική αυτή συνάντηση», αναφέρουν συγκεκριμένα.

«Δεν αναφέρθηκαν βασικά σημεία των θέσεων του ΠΙΣ» Σύμφωνα με τα διαμαρτυρόμενα μέλη του ΔΣ του ΠΙΣ, «παρά τις αποφάσεις των γενικών συνελεύσεων του ΠΙΣ αλλά και του ΔΣ του ΠΙΣ, στην ιδιωτική αυτή συνάντηση ΔΕΝ αναφέρθηκαν βασικά σημεία των θέσεων του ΠΙΣ αλλά και των ιατρικών συλλόγων της χώρας». Οι θέσεις του ΠΙΣ, σύμφωνα με τους ίδιους, είναι:

1. Η αμοιβή κατά περίπτωση και πράξη και όχι με capitation.

2. Η αντίθεση στα ιδιωτικά απογευματινά χειρουργεία από ιατρούς του ΕΣΥ.

3. Η εκπροσώπηση του ΠΙΣ στο ΔΣ του ΕΟΠΥΥ 4. Η αντίθεση μας στην υποχρεωτική συμμετοχή των ιδιωτών ιατρών στις εφημερίες των δημόσιων νοσοκομείων και μονάδων πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας 5. Ενίσχυση του ΕΣΥ με μόνιμες προσλήψεις ιατρικού προσωπικού 6. Κατάργηση του claw back «Κατόπιν αυτού ζητάμε επίσημη και εκ του σύνεγγυς συνάντηση του ΔΣ του ΠΙΣ με τον Υπουργό Υγείας με συμμετοχή όλων των μελών του ΔΣ χωρίς αποκλεισμούς», καταλήγουν σε ανακοίνωσή τους.

Της Γιάννας Σουλάκη/iatropedia.gr.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις