Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ): Επιμένει να αποσυρθεί το άρθρο 10 από το νομοσχέδιο Πλεύρη – Γκάγκα

Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ): Επιμένει να αποσυρθεί το άρθρο 10 από το νομοσχέδιο Πλεύρη – Γκάγκα

Την απόσυρση διάταξης από το νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας ζητά ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ). Πρόκειται για τη διάταξη που προβλέπει ότι οι γιατροί του ΕΣΥ μπορούν να εργάζονται και στον ιδιωτικό τομέα.

Παράλληλα, ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) προτρέπει το Υπουργείο Υγείας να προσέλθει σε διάλογο για το νομοσχέδιο από την αρχή. Σκοπός, να συζητηθούν νέες βελτιωτικές κινήσεις για το δημόσιο σύστημα υγείας που θα επιφέρουν ποιοτικότερες υπηρεσίες στους πολίτες, ενώ θα συμβάλλουν και στην αποδοτικότερη εργασία των γιατρών.

Για άλλη μία φορά ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ), καλεί στην απόσυρση του άρθρου 10 από το νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας για τη Δευτεροβάθμια Περίθαλψη που ψηφίζεται στη Βουλή την Παρασκευή (02.12.2022).

Η επίμαχη διάταξη του νομοσχεδίου προβλέπει ότι οι γιατροί του ΕΣΥ μπορούν να εργάζονται και στον ιδιωτικό τομέα.

Ο ΠΙΣ καλεί την ηγεσία του υπουργείου Υγείας, έστω την ύστατη στιγμή πριν ολοκληρωθεί η διαδικασία στη Βουλή, να αποτρέψει την ψήφιση του συγκεκριμένου άρθρου που προκαλεί έντονες αντιδράσεις στο σύνολο του ιατρικού κόσμου, ενώ θα βλάψει και την εξυπηρέτηση των πολιτών στο ΕΣΥ.

πηγή: Iatropedia.gr / Ρεπορτάζ: Γιάννα Σουλάκη

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις