Ελλάδα

Πάνω απο 1 εκατ. φορολογούμενοι δήλωσαν μικρότερα εισοδήματα

Στην παγίδα της εφορίας έπεσαν 1.300.000 έλληνες φορολογούμενοι που σύμφωνα με στοιχεία του υπ. οικονομικών δήλωσαν φέτος ψευδή εισοδήματα.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Πρόκειται για ελεύθερους επαγγελματίες, εμπόρους και εισοδηματίες που φέτος δήλωσαν πολύ χαμηλοτερα εισοδήματα απο τα πραγματικά.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Mega, τελικά πλήρωσαν την “παράλειψή” τους αυτή και με το παραπάνω καθώς τα τεκμήρια όπως ακίνητα, αυτοκίνητα και σκάφη αναψυχής τους διπλασίασαν τα εισοδήματα και κλήθηκαν οι περισσότεροι να πληρώσουν φόρους. Σύμφωνα με διασταυρώσεις που έκανε το ΚΕΠΥΟ οι φορολογούμενοι αυτοί είχαν δηλώσει φέτος για τα εισοδήματά του 2010 μέσο όρο 4.400 ευρώ το χρόνο (συνολικά 5,8 δισ. ευρώ). Ομως ο υπολογισμός που έγινε με τα τεκμήρια τούς έβγαλε μέσο όρο εισοδήματος 9.000 ευρώ και σύνολο τεκμαρτών εισοδημάτων 11,5 δισ. ευρώ συνολικά.

Πρωταθλητές στη φοροδιαφυγή που δηλώνουν πολύ χαμηλά εισοδήματα ακόμα και κάτω απο το αφορολόγητο αναδεικνύονται οι οδοντίατροι, οι ιδοκτήτες εστιατορίων, οι γιατροί, οι υδραυλικοί.

Διαβάστε επίσης

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Βίντεο ντοκουμέντα από την συμμορία που ανατίναζε ΑΤΜ και έκλεβε αυτοκίνητα – Συνελήφθη αρχηγικό μέλος
Μέλη της οργάνωσης είχαν πυροβολήσει κατά αστυνομικών της ΟΠΚΕ στην προσπάθειά τους να διαφύγουν μετά από έκρηξη σε ΑΤΜ, τον Ιούλιο του 2025 σε περιοχή της Αργολίδας
Συμμορία
«Καμπανάκι» του ΕΟΦ για παράνομη χορήγηση «ενδοφλέβιων θεραπειών» ως συμπληρώματα διατροφής
Τονίζεται ότι η λήψη τους συνεπάγεται σοβαρούς κινδύνους για την ανθρώπινη υγεία. Παράλληλα, καλείται το κοινό να κάνει αναφορές στον Ε.Ο.Φ. για τυχόν σχετικές παράνομες πρακτικές
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI