Site icon NewsIT
06:38 | 23.05.25

Πάνω από 50 τα θύματα της πρώην δημοσιογράφου που έταζε ταξίδια αρπάζοντας τις προκαταβολές – 160.000 ευρώ τα κέρδη της

Η πρώην δημοσιογράφος

Η πρώην δημοσιογράφος

Newsit Newsroom

Η ίδια φέρεται να προσπαθούσε να διαφύγει στο εξωτερικό, αλλά δεν πρόλαβε - Για να δελεάσει τα θύματα της τους έλεγε ότι έχει υψηλές γνωριμίες με επιχειρηματίες και πολιτικούς

Συστηματικά εξαπατούσε πολίτες η πρώην δημοσιογράφος που έταζε ταξίδια σε ανυποψίαστα άτομα και αφού τους έπαιρνε τις προκαταβολές γίνονταν… καπνός.

Η πρώην δημοσιογράφος φέρεται να είχε ξεκινήσει την παράνομη δράση της με τα μαϊμού ταξίδια από τον Μάιο του 2024, σύμφωνα με τις καταγγελίες που έχουν γίνει.

Τελευταία της θύματα περίπου 30 επιχειρηματίες που τους υποσχέθηκε ταξίδι στο Αμπού Ντάμπι για το Final Four της Euroleague, εισιτήρια VIP στο γήπεδο, διαμονή σε πολυτελή ξενοδοχεία και τελικά οι άνθρωποι θα δουν τους αγώνες από το σπίτι τους.

Εις βάρος της 38χρονης, η οποία συνελήφθη χθες (22.05.2025) το βράδυ σε ξενοδοχείο της Αθήνας υπάρχουν πάνω από 50 καταγγελίες για εξαπάτηση. Η ίδια φέρεται να προσπαθούσε να διαφύγει στο εξωτερικό, αλλά δεν πρόλαβε. Τα κέρδη της ανέρχονται σε 160.000 ευρώ, ενώ γίνονται έρευνες αν το ποσό είναι μεγαλύτερο. Σήμερα αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Για να δελεάσει τα θύματα της τους έλεγε ότι έχει υψηλές γνωριμίες με επιχειρηματίες και πολιτικούς. Παρουσίαζε τον εαυτό της ως ειδική στο εκκλησιαστικό ρεπορτάζ που τα τελευταία χρόνια κάνει δημόσιες σχέσεις κι όπως τους έλεγε για να τους πείσει, διαθέτει «άκρες» και στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων.

Η πρώην δημοσιογράφος

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος (Δ.Α.Ο.Ε.), η πρώην δημοσιογράφος διώκεται για απάτη κατ’ εξακολούθηση, καθώς και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.

Προηγήθηκε έρευνα από την οποία διαπιστώθηκε ότι, τουλάχιστον από τον Μάιο του 2024, οπότε ξεκίνησε τη δράση της, έπειθε τα θύματά της ότι είχε τη δυνατότητα να διοργανώσει ταξίδια αναψυχής σε χαμηλότερες τιμές, εισπράττοντας χρηματικά ποσά που αντιστοιχούσαν στα έξοδα του ταξιδιού, όπως αεροπορικά εισιτήρια, ξενοδοχεία κ.λπ., χωρίς, όμως, αυτά να πραγματοποιούνται.

Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version