Παρασκευή, 26 Απρ.
14oC Αθήνα

Παπαγγελόπουλος: «Με παρουσιάζουν ως κακούργο» – Αίτημα για τηλεοπτική κάλυψη του Ειδικού Δικαστηρίου

Παπαγγελόπουλος: «Με παρουσιάζουν ως κακούργο» – Αίτημα για τηλεοπτική κάλυψη του Ειδικού Δικαστηρίου

Να υπάρξει ζωντανή τηλεοπτική κάλυψη του Ειδικού Δικαστηρίου ζήτησε με αίτημα της η πρώην εισαγγελέας Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη.

Με το αίτημα συντάχθηκε και η πλευρά του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου ο οποίος μάλιστα έλαβε το λόγο και είπε: «Θα θέσω μια ανθρώπινη παράμετρο. Το προσωπικό μου δράμα. Προσπαθούν να με εμφανίσουν ως κακούργο, τι Ρασπούτιν, τι αυτό! Όταν η ανεξάρτητη δικαιοσύνη είπε ότι δεν ισχύουν όλα αυτά, διέρρεαν ότι κατηγορούμαι για σωρεία κακουργημάτων. Έχω εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη, θα αποδειχθεί η αλήθεια, θα τη μάθει ο ελληνικός λαός».

Από την πλευρά του, ο Βασίλης Χειρδάρης δικηγόρος της Ελένης Τουλουπάκη τόνισε: «Η δημοσιότητα είναι συνταγματική αρχή. Δεν αποτελεί μόνο δικαίωμα του κατηγορουμένου αλλά σοβαρό λειτουργικό στοιχείο της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης. Ο ελληνικός λαός είναι αυτός που υπερισχύει όλων, αυτός που μπορεί να δει, να ελέγξει και να βγάλει τα συμπεράσματα του».

Ο κ. Χειρδάρης εξήγησε ότι για την τηλεοπτική μετάδοση της δίκης απαιτούνται η συναίνεση του εισαγγελέα και των διαδίκων και να συντρέχει ουσιώδες δημόσιο συμφέρον.

«Δεν τίθεται θέμα ότι υπάρχει αναμφίβολα ουσιώδες δημόσιο συμφέρον στη δίκη αυτή» επισήμανε, επιπλέον, ο δικηγόρος της Ελένης Τουλουπάκη, καταλήγοντας ότι η εντολέας του δε φοβάται την τηλεοπτική κάλυψη της δίκης και δε θα πρέπει να την φοβάται και το δικαστήριο.

Αποβολή πολιτικής αγωγής

Νωρίτερα, την αποβολή της πρώην εισαγγελέως και μάρτυρα στη δίκη, Γεωργίας Τσατάνη, από την υποστήριξη της κατηγορίας σε βάρος του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος, αποφάσισε ομόφωνα, το Ειδικό Δικαστήριο.

Η εισαγγελέας του Ειδικού Δικαστηρίου, Όλγα Σμυρλή, ζήτησε επίσης την αποβολή της πολιτικής αγωγής, τονίζοντας: «Στην προκειμένη περιπτοψση η πράξη αφορά ένα πλημμέλημα. Η δηλώσουσα έμαθε υπαίτιο κατά την τέλεση της πράξης το 2015. Από κανένα έγγραφο δεν προέκυψε ότι είχε υποβληθεί προγενέστερη δήλωση πριν από την ανάκριση και πριν την παρέλευση της πενταετίας. Δεν υπήρχε ενεργός αξίωση κατά την δήλωση στην ανάκριση. Η ένσταση είναι βάσιμη και πρέπει να γίνει δεκτή».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις